Claudia: Ce nu poate omul, e cu putinta la Dumnezeu!

Suntem o familie din Botosani si vrem sa aducem cinste si multumire Sfantului Efrem pentru toate binefacerile trimise asupra noastra si pentru minunea pe care a savarsit-o ajutandu-ne sa avem un copil! La 25, respectiv 29 ani am suferit doua operatii ginecologice, iar medicii nu ne dadeau nici o sansa sa avem un copil pe cale naturala, ba mai mult, nici artificial nu erau mari soerante, analizele fiind ca ale unei femei aflate la menopauza! Din dorinta prea mare de a avea un copil sau din cauza ispitei luam in calcul si posibilitatea de a face tratament si sa recurgem la aceste metode artificiale! Am renuntat insa punandu-ne nadejdea in Dumnezeu si spunand mereu ” Faca-se Doamne in toate voia Ta!” si citind zilnic rugaciunea catre Sfantul Efrem a celor ce nu pot avea copii si acatistul!

Dupa 7 ani de asteptare in care ne-am rugat lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantul Efrem s-a intamplat minunea! Rugaciunile preotilor si calugarilor ne-au ajutat cel mai mult pentru ca nu stii Dumnezeu pe cine asculta! Am aflat de sarcina in ajunul praznicului ,,Pogorarii Sfantului Duh”! Ne-am bucurat enorm multumindu-i lui Dumnezeu, Maicii Sale si Sfantului Efrem pentru aceasta mare binecuvantare!

Cand ne-am prezentat la medici pentru analize si monitorizarea sarcinii nu le venea sa creada! La 3 luni de sarcina in timp ce ne aflam la vecernia sarbatorii Sfantului Ilie am avut o hemoragie puternica! Am ajuns de urgenta la spital, iar medicii imediat au pregatit trusa de chiuretaj spunand ca este un avort spontan si ca am pierdut copilul! Nu voiam sa acceptam asta, stiam ca Dumnezeu nu ne lasa! Cu lacrimi in ochi ne-am rugat Maicii Domnului, Sfantului Efrem si la toti Sfintii sa ne ajute! Dupa mai multe investigatii medicul ne-a zis ca inca ii bate inimioara, dar este risc maxim pana la final, iar in acea noapte nu garanta ca va fi una favorabila! Am ramas internata intr-un salon aglomerat cu femei care pierdusera sarcinile si toate erau triste, planse si deprimate!

Eram speriata, dar cu gandul mereu la Dumnezeu sii ii spuneam sotului ca orice s-ar intampla nu ne pierdem nadejdea! O asistenta cu suflet bun a avazut situatia mea si a decis sa ma transfere in alt salon mai liber unde erau doua mamici care urmau sa nasca! Asistenta a vrut sa ma aseze pe cel mai bun pat ,dar nu puteam urca pentru ca era prea inalt, urmand apoi sa ma aseze pe urmatorul care era mai comod! Cand am ridicat ochii, deasupra acestui pat se afla icoana Sfantului Efrem, aceeasi pe care o aveam si acasa!

In acel moment ne-am dat seama ca Sfantului Efrem ne-a ajutat si o va face in continuare! In acea noapte plecand sotul acasa si eu ramanand in spital, ne-am rugat neincetat Sfantului Efrem si nestiind unul de fagaduinta celuilalt i-am promis amandoi Sfantului ca daca pruncul va fi baiat ii va purta numele! A doua zi la control doctorul ne-a zis ca este copilul viu, dar riscul ramane! Dupa luni de asteptare,cu multa rugaciune, cu repaus total, cu tratament de mentinere, cu diabet gestational si cu polip operat in timpul sarcinii a venit pe lume baietelul nostru perfect sanatos! Dumnezeu a ales ca el sa se nasca pe 2.02.2018, de Intamplinarea Domnului!

A fost o nastere naturala si usoara,in numai 3 ore am nascut,la 32 ani! La doua saptamani l-am botezat punandu-i numele ,,Efrem”! Dorim sa ii multumim lui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului Efrem pentru acest dar minunat si pentru tot ajutorul primit! Sfatuim pe toti cei care-si doresc copii si se confrunta cu probleme sa nu-si piarda nadejdea in Dumnezeu! Ce nu poate omul, e cu putinta la Dumnezeu!