Catalina: As vrea sa dau si eu marturie despre ajutorul minunat pe care l-am primit de la Bunul Dumnezeu, Maica Domnului

Ma numesc Catalina, sunt din Bucuresti. As vrea sa dau si eu marturie despre ajutorul minunat pe care l-am primit de la Bunul Dumnezeu, Maica Domnului, Sfantulantul Nectarie si Sfantulantul Efrem. Eu si familia mea avem de mult timp evlavie la Sfantulantul Nectarie si Sfantul Efrem, am fost de doua ori sa ii vizitam si in Grecia, pe Insula Egina si la Nea Makri. Fiind din Bucuresti, mergem de asemenea si la Manastirea Radu Voda. Ne-au ajutat in multe situatii din viata noastra, iar una dintre ele, tocmai petrecuta, as vrea sa o povestesc, dupa cum am promis ca voi da marturie.

Fiul meu a dat in acest an Evaluarea Nationala, dupa terminarea clasei a opta. Desi nu a luat o nota mica (8.25), totusi aveam toti asteptari mult mai mari, inclusiv el. Dar am trecut peste asta si am inceput sa completam lista cu optiunile pentru licee. Numai cine a trecut prin asa ceva stie cat este de complicat si de stresant pentru parinti si pentru copii acest procedeu.

Trebuie completata o lista de optiuni, iar calculatorul se opreste acolo unde sunt locuri libere pentru media respectiva. De aceea este extrem de important in ce ordine sunt trecute liceele.

Am petrecut cu aceasta lista in jur de 3 saptamani, am muncit ore intregi la ea si credeam ca este perfecta, i-am si spus copilului ca nu are de ce sa ii fie frica pentru ca lista noastra e cea mai buna. Uitasem de smerenie… Printre optiuni, am pus destul de sus un liceu din centrul Bucurestiului, cu medie de intrare peste 8, care mie mi se parea perfect.

Cand a venit repartizarea, am nimerit tocmai la acest liceu. Initial, m-am bucurat, insa cand am verificat promovabilitatea la bacaulareat (ceea ce nu facusem inainte) aceasta era de doar 47%… Am fost pur si simplu terminata, mi-am dat seama ca am facut lista cu mana mea si e doar vina mea…

Ma rugasem inaine Maicii Domnului si Sfantului Nectarie sa il ajute pe fiul meu sa intre intr-un liceu bun, si acum, dupa ce intrasem unde imi dorisem, ma gandeam ca nu m-au ajutat, deoarece liceul nu era destul de bun…

Am visat Icoana Maicii Domnului si a Sfantului Nectarie care imi spuneau (nu in cuvinte, dar asa simteam eu), ca ar trebui sa ma bucur, si eu pacatoasa cea mare ma intrebam de ce sa ma bucur…

Dar nu m-au lasat si mi-au mai intins mana inca o data…

Exista o Comisie speciala unde se rezolva cazurile de dupa repartitia la liceu, in anumite situatii (gemeni, apropiere de domiciliu, etc.) la care poti apela ca sa schimbi locul de la liceul unde ai fost repartizat la alt liceu, daca raman locuri libere (unii copii se inscriu la licee private dupa repartitie), cu conditia ca media obtinuta sa iti fi permis sa intri la acest liceu din prima, daca lista ta de optiuni ar fi fost alta.

Am competat documentele necesare si am depus cererea. Peste drum de sediul unde am depus aceasta cerere este o biserica unde se afla o Icoana a Maicii Domnului facatoare de minuni. M-am dus sa ma rog imediat ce am iesit de la comisie. Tot in acea biserica l-am gasit si pe Sfantulantul Efrem cel drag si i-am rugat pe amandoi cu lacrimi sa ne ajute sa obtinem o repartitie buna.

Ma gandeam ca n-o sa reusim, au fost depuse 700 de cereri si locuri erau putine, cateva ici si colo la cate un liceu.

Dar Maica Domnului, Sfantulantul Nectarie si Sfantulantul Efrem nu ne-au lasat si mi-au repartizat baiatul la prima optiune, acolo unde isi dorea cel mai mult.

Nu am cuvinte sa multumesc indeajuns pentru marea bucurie pe care am simtit-o, pentru dragostea pe care familia mea a primit-o inca o data, pentru ajutorul dat chiar daca incetasem sa mai sper ca se va rezolva.

Doamne, Maica Domnului cea buna, Sfantulinte Efrem cel Nou si Sfantulinte Nectarie, iertati necredintei mele! Doamne ajuta!