Carmen: L-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou mergând la moaștele Sfantului Nectarie..

L-am cunoscut pe Sfântul Efrem cel Nou mergând la moaștele Sfantului Nectarie de la Manastirea Radu Vodă, dar mă rog lui doar de 2 ani și nu a fost rugăciune să nu-mi fie ascultata. Mă rog la mulți alți sfinți ( Sfantul Mina, Sfantul Spiridon, Sfantul Pantelimon, Sfantul Luca, Sfantul Antonie cel Mare, Cuvioasa Parascheva, Sfantul Mucenita Filofteia), dar Sfantul Nectarie este bunicutul meu drag, iar Sfantul Efrem cel Nou este prietenul meu de suflet.

Fac de câteva zile rugaciunea la vreme de boală către Sfantul Efrem pentru ca am o tuse și o respirație mai greoaie și din întâmplare am deschis cartea la o mărturie și primul citat pe care l-am citit a fost „… se formează plămâni noi, sănătoși! Ce bucurie! Ce fericire! Mare este numele Preasfintei Treimi!”

Sunt sigura ca a fost un mesaj al Sfantului ca să stau liniștită și ca nu-i nimic grav. Deseori îmi pun întrebarea : „Oare în ce situație aș fi dacă n-aș avea protecția bunului Dumnezeu, a Maicii Sale și a tuturor Sfinților la care ma rog?” Dau slava și mulțumire! Va iubesc, va preamaresc și va mulțumesc!