C.G. : Buna ziua, primul ajutor primit de la Sfantul Efrem a fost la primul meu examen din facultate, la anatomie.

Buna ziua, primul ajutor primit de la Sfantul Efrem a fost la primul meu examen din facultate, la anatomie. Aveam emotii foarte mari si nu reusisem sa parcurg toata materia, eram sigura c avoi pica. Atunci m-am gandit ca singura mea optiune, cu o zi inainte de examen, era sa ma rog. Am gasit pe acest blog marturii despre Sfantul Efrem si i-am citit acatistul. A doua zi, la examen, am avut subiecte foarte bune, am trecut examenul! Nu imi venea sa cred. Atunci i-am promis Sfantului Efrem ca o sa scriu aici despre ajutorul imens pe care mi l-a dat atunci cand i l-am cerut. Au trecut 2 ani de atunci si eu uitam mereu sa scriu sau ma luam cu altele. Ma simteam vinovata. Dar totusi ma rugam la el mereu inainte de examene, in strigam in an dinainte sa primesc subiectele.

Intotdeauna m-a ajutat. Iar la ultimul examen m-a ajutat mult mai mult decat as fi putut spera: invatasem 2 capitole din 4. Erau sase subiecte. 2 bilete. Intamplarea face ca in ziua aceea, cu o ora inaintesa ma sune o colega sa imi zica ce a picat unei altei colege. Mentionez ca biletele erau individuale, dar puteau fi trase de urmatoarea serie de studenti, desi erau peste 200 de bilete. Inainte sa intru in sala, a iesit cealalta serie si am aflat de mai multe bilete care picasera insa eu am retinut doar 1. Am intrat in sala cu inima cat un purice, stringandu-l pe Sfantul Efrem. Si cand am tras bilete am amutit: exact cel pe care mi-l spusese colega si cel pe care il auzisem inainte sa intru. I-am multumit din toata inima Sfantului Efrem si i-am promis ca voi scrie despre ajutorul pe care mi l-a dat, din nou. Si cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa va scriu aceste randuri.

Mentionez ca pe langa Sfantul Efrem, intotdeauna ma rog si la Fecioara Maria, Dumnezeu, Iisus Hristos si Parintele Arsenie Boca. Insa la primul examen m-am rugat doar Sfantului Efrem. Eu nu am crezut in rugaciune, nu credeam ca au cu adevarat efect niste cuvinte rostite, nu credeam ca exista cineva acolo sus care asculta..dar mi s-a demostrat contrariul. Asa ca rugati-va, rugati-va neincetat pentru ca vi se va raspunde! Dumnezeu nu lasa niciodata pe nimeni la greu, cand Ii ceream ajutorul! Trebuie doar sa il cerem! Cu drag,C.G

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *