A: Bucură-te, Sfinte Mare Mucenice Efrem, noule făcător de minuni!

Bucură-te, Sfinte Mare Mucenice Efrem, noule făcător de minuni! Doresc să dau mărturie despre ajutorul primit după ce am citit acatistul Sfântului timp de 40 de zile. De data aceasta am avut o dorință MARE, pentru a realiza un lucru pentru întreaga familie, dar în special pentru a face alegerea potrivită. In același timp am îndrăznit să mă rog Sfantului Efrem pentru mai multe lucruri (sănătate ș.a.), inclusiv pentru fiecare membru al familiei mele (soț și copii).

Am terminat de citit acatistul cu o săptămână înaintea Crăciunului. La două zile după îndeplinirea termenului, s-a realizat cea mai mare dorință pentru care mi-am pus nădejdea în Sfânt (lucrurile se puseseră în mișcare de ceva timp, dar trebuiau finalizate niște acte) și au început ușor-ușor să se rezolve și din celelalte dorințe mai mărunte. Totul decurge așa de la sine și de frumos atunci când există binecuvântare de la Dumnezeu, atunci când acel lucru pentru care te rogi îți va fi de folos ție sau celui pentru care te rogi. Nu vă pot descrie în cuvinte bucuria, mulțumirea sufletească trăită. Doar cine a trăit astfel de experiențe poate înțelege bucuria trăită. Cuvintele sunt prea puține și prea mărunte pentru a exprima Slava lui Dumnezeu, pe care cu milostivire nemăsurată o arată către noi, păcătoșii, prin sfinții săi.

Când mai aveam cam o săptămână din rânduiala acatistului, am simțit dintr-o dată dorința de a cumpăra o icoană mai mare cu Sfantul Mare Mucenic Efrem, în semn de recunoștință și pentru fi ocrotitoare a casei noastre. In ziua de Crăciun am fost la biserică și nu eram acasă, în localitatea de domiciliu. La sfârșitul slujbei mi-am îndreptat privirea către pangarul bisericii. Mare mi-a fost bucuria să văd pe un raft, trei icoane, iar în mijloc era icoana Sfântului Mare Mucenic Efrem.

Icoana din imagine este cea cumpărată în ziua de Crăciun și este fotografiată cu blitz si fără. În poza făcută cu blitz, blitz-ul s-a focalizat pe flacăra din mâna Sfântului.

Pe măsură ce trece timpul tot mai drag îmi devine Sfantul Mare Mucenic Efrem. Bucură-te, Sfinte Mare Mucenice Efrem, noule făcător de minuni!”