A: Bucura-te Sfinte Mare Mucenice Efrem, Noule Facator de Minuni!

Bucura-te Sfinte Mare Mucenice Efrem, Noule Facator de Minuni! Vreau sa dau marturie, din nou, despre ajutorul primit, ca urmare a rugaciunilor catre Sf Mare Mucenic Efrem cel Nou. Am inceput sa citesc acatistul sfantului in ajunul praznicului sau, pe 4 mai. Aveam nevoie de ajutorul sau, deoarece fiica mea a sustinut in iunie examenele pentru Evaluarea Nationala. Stiam ce putere au rugile inchinate sfantului, am mai dat cateva marturii despre acestea, una dintre ele fiind reusita fiului meu, acum 2 ani, tot la sfarsitul clasei a 8 a. Si de data aceasta rugaciunile au fost ascultate (desi ma consider nevrednica).
40 de zile de citire a acatistului s au implinit cu 3 zile inainte de primul examen al fiicei mele, dar am continuat zilnic. M am rugat pt fiica mea, pentru luminarea mintii, sa i alunge emotiile s.a. Si dupa ce terminam de citit acatistul, mai spuneam, peste zi, in gand: “Sfinte Mare Mucenice Efrem, fii alaturi de fiica mea la examene, asa cum ai fost alaturi si de baiatul meu!”. Am continuat de citit acatistul si dupa examene, deoarece am zis ca lucrarile se afla la corectat si m am rugat si pentru profesori.
Fiica mea nu a avut deloc emotii in acele zile, a iesit increzatoare de la examene si am aproximat notele, dar parca nu speram la atat. La limba romana a luat peste 9, iar la matematica peste 7. Pentru noi, dar mai ales, pentru ea, rezultatele au fost extraordinar de frumoase! Am fost si suntem foarte fericiti si multumiti.
Dupa aflarea notelor, am continuat sa ma rog, sa ne ajute Dumnezeu si Sfantul Efrem, sa ne lumineze mintea pentru a completa cat mai bine optiunile pentru licee. Parca acum imi era mai teama. Trebuie sa alegi foarte bine, cel putin la primele optiuni, caci acolo este posibil sa intre copilul tau. Eram indoita, eu as fi trecut in primul rand alt liceu, dar pana la urma, pe primul loc am ales dorinta fetei, si anume de a merge la acelasi liceu ca si fratele ei. Si asta s a si intamplat, a intrat unde si a dorit. Din pacate, anul acesta foarte multi copii cu medii bune au ramas nerepartizati la licee. In tot acest timp, evident, nu m am rugat doar pentru fiica mea, ci pentru toti din familie. Cum mai aparea o problema, la sfarsitul acatistului, ma rugam si pentru aceea.
In tot acest timp, consider ca am primit de mai multe ori grabnic ajutor: la servici, in timpul starii de urgenta cand se ivise o situatie neplacuta, apoi legat de sotul meu. In urma cu un an si jumatate ma rugasem sfantului pentru sotul meu, pentru a se lasa de fumat si asa a fost. Doar ca in ultimele luni, se reapucase. Ajutorul sfantului a venit neasteptat de repede, nici nu mi venea sa cred ca intentia a venit chiar din partea sotului meu. Dar trebuie sa ma rog in continuare sa l si tina!
De asemenea, a fost suficient sa ma rog pentru fiul meu, care intrase intr o pasa proasta din cauza acestei situatii cu carantina, venise vacanta si nu voia sa iasa afara, statea foarte mult timp la laptop pe jocuri. Dar si de aceasta data, sfantul ne a ajutat, caci fiul meu, acum, petrece mai mult timp afara si este bine asa. Sunt copii, este vacanta si este normal sa socializeze, sa petreaca cat mai mult timp afara. Ce este uimitor este faptul ca a fost suficient sa ma rog, fara sa cer sotului sau copilului aceste lucruri, iar schimbarea a venit de la ei! Este incredibil ajutorul primit!
In perioada examenelor m am rugat si pentru copiii colegelor si cunostintelor care dadeau bacalureatul, in special pentru o tanara pe care o cunosteam mai bine. Stiam ca e copil bun si cu servici de prin clasa a XI a. Prima veste nu a fost tocmai buna, nu luase bacalaureatul. Avea media cu putin sub nota 6. Apoi, a facut contestatie si a luat suficient, cat sa ii iasa media generala peste 6. Rugaciunile familiei ei au fost ascultate. Slava Domnului!
M a ajutat sfantul si in timpul unui control medical la ochi, si la vizita medicala pt permisul auto. Ultimul ajutor primit a fost in felul urmator: am mers la mare 3 zile cu vouchere de vacanta. Am rezervat prin telefon, ajungem la fata locului, totul arata foarte bine, dar m a indispus patronul locatiei, spunand ca trebuie sa mai achitam in plus, inca 10% din costul sejurului, ca ar fi vorba de un comision al agentiei de turism cu care colaboreaza. Nu mi s a parut normal, mai ales ca nu fusesem anuntata de la inceput, nici anul trecut nu platisem acest comision si nici nu mai auzisem la altcineva. Pana la urma, i as fi platit, n aveam incotro, dar nu mi se parea deloc corect. Era vorba de o suma pana in 150 lei. In seara dinaintea plecarii, am fost la receptie ca sa inchei socotelile, si, bineinteles, m am rugat Sfantului nostru drag. La receptie era sotia patronului, care n a pomenit nimic de comison, si am achitat doar cu vouchere. Drept multumire, in aceiasi seara am donat online 150 lei parintelui Emanuel Gangiu din jud. Ilfov, caruia i a ars casa acum o saptamana (nu l cunosc pe acest parinte, dar in acele zile aflasem de aceasta veste si de apelul la ajutor). Fereasca Dumnezeu pe oricine de o astfel de nenorocire!
In acest fel lucreaza Sf Mare Mucenic Efrem cel Nou, si nu pentru ca suntem noi vrednici, caci: “Slaba este credinta mea, saraca imi este inima mea, risipita imi este mintea si nevrednic sunt de ajutorul tau, dar mare este dragostea ta fata de tot omul care te cheama in ajutor.” In primul rand, cred ca este important sa ne rugam, indiferent cum o facem, dar sa staruim in rugaciune, in al doilea rand, conteaza pentru ce ne rugam, si daca este spre folosul nostru si este voia lui Dumnezeu, primim ajutorul cerut. Dar mai este un aspect foarte important, trebuie sa si vezi, sa recunosti minunea care ti s a intamplat, sa o constientizezi, sa vezi mana lui Dumnezeu acolo. In plus, nu trebuie sa uitam sa multumim pentru ajutorul primit si sa dam slava lui Dumnezeu pentru toate! Bucura-te Sfinte Mare Mucenic Efrem cel Nou, Noule Facator de Minuni! sau Bucura-te Sfinte Parinte Efrem, de-a pururi fericite! Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie! Cu smerenie si recunostinta