Anonim: Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou a lucrat cu adevărat în mod minunat în viața mea.

Sfântul Mare Mucenic Efrem cel Nou a lucrat cu adevărat în mod minunat în viața mea. I-am promis că voi mărturisi minunile lui cu mine, așa că în puține și sărace cuvinte voi povesti intervențiile lui în viața mea pentru a le fi și altora întărire în credință.

Pe Sfântul Efrem l-am cunoscut în al doilea an de facultate. Era sesiunea de examene din toamnă și pe grupul de Whatsapp al ASCOR-ului cineva a trimis două rugăciuni prin care îl putem chema în ajutor pe Sfântul Efrem. Mă așteptau niște examene grele, era multă materie și nu reușisem să mă pregătesc cum trebuie. Am citit rugăciunile către Sfânt, am citit și puțin din Acatistul Acoperământul Maicii Domnului și am reușit să trec cu note mari. Lucrul minunat era că subiectele de la examen erau adesea din ceea ce citeam înainte de examen, sau capitole pe care le stăpâneam foarte bine. După această perioadă, am citit viața Sfântului și minunile lui și am simțit că într-adevăr e aproape de mine și pot conta pe ajutorul lui. Așa că, încercam cât de des să citesc din Acatist sau măcar să-i citesc troparul.

În anul 3 de facultate m-am îmbolnăvit de tuberculoză și un semestru întreg nu am putut să merg deloc la cursuri. Din cauza tratamentului cu antibiotice mă simțeam mai tot timpul slăbită și nu eram în stare să citesc sau să învăț prea mult. Reușisem să amân sesiunea de examene cu două luni dar tot nu am fost în stare să mă pregătesc din timp pentru examene. Aici a intervenit din nou Sfântul Efrem cu dragostea și purtarea lui de grijă. În ciuda faptului că nu mă simțeam bine am reușit, prin rugăciunile și ajutorul Sfântului, să dau 8 examene în mai puțin de două săptămâni, să învăț într-un timp foarte scurt cât nu am reușit într-un semestru și să obțin o medie generală peste 9! De asemenea, aproape de fiecare dată mi-a picat un subiect pe care îl citisem fix înainte de examen, iar uneori, în timp ce învățam, simțeam nevoia să insist pe unele subiecte care, mai apoi, erau pe foaia de examen. În afară de aceasta, nu de puține ori în timpul examenelor simțeam cum tainic cineva îmi spune o idee, sau îmi amintește anumite lucruri învățate cu mult timp în urmă. Tot în această perioadă Sfântul m-a ajutat în mod minunat să-mi finalizez practica pedagogică la gimnaziu, dându-mi putere să predau cele 4 ore pe care le aveam. Doamna profesoară care m-a coordonat a fost deosebit de mulțumită, iar eu mă miram de puterea pe care Dumnezeu mi-o dădea prin mijlocirea Sfântului Efrem ca să reușesc să închei cu bine semestrul.

Acestea sunt doar câteva din minunile Sfântului cu mine. M-a ajutat mereu, mi-a scos în cale prieteni deosebiți și mereu a fost grabnic mijlocitor și ajutător. Mulțumesc Sfântului Efrem și Maicii Domnului pentru tot ajutorul! Minunat este Dumnezeu întru sfinții Săi!