Anonim: Sfântul Efrem e ajutorul meu zilnic și neîncetat.

Sfântul Efrem e ajutorul meu zilnic și neîncetat. Aș putea să scriu o întreagă carte singură despre ajutorul pe care mi-l dăruiește. Însă am să împărtășesc cele mai recente minuni, care s-au petrecut ieri, chiar dacă pentru unii poate par lucruri simple. Lucrez ca educatoare, iar la tura de după-masa, când copilașii dorm, avem mereu o fetiță care nu doarme. Nu doarme pentru că nici acasă nu e obișnuită să doarmă. Ieri aveam un băiețel care nu dormea și fetița respectivă. Stăteam și îl mângâiam pe băiețel pe cap și i-am zis Sfântului Efrem: „Sfinte Efrem, eu mă strădui să îl adorm pe X, iar de Y te rog ocupă-te tu!”. Și s-a întâmplat întocmai. Sfântul Efrem a culcat-o pe fetiță. Același lucru s-a întâmplat și astăzi. După mine, ajutorul Sfântului e de necontestat în acest caz.
Tot ieri, una dintre prietenele mele a susținut inspecția la clasă pentru definitivat. Și ea îl are ca ocrotitor pe Sfântul Efrem, așa că ieri dimineață am citit pentru ea acatistul Sfântului, s-a rugat și ea, iar rezultatul a fost, bineînțeles, unul foarte bun.
Sfântul Efrem e mereu în gândul meu, în rugăciunile mele, încerc să îi citesc acatistul timp de 40 de zile, având deplină încredere că îmi va fi alături neîncetat. Sfântul Efrem se bucură de acatiste și de rugăciunile citite, dar cred că mai mult se bucură de cuvintele noastre sincere, curate, venite din adâncul sufletului.
Nu-mi ajung cuvintele să-ți pot mulțumi pentru ajutor și pentru dragostea ta, Sfinte al meu Efrem! M.
P.S.: Până să trimit mărturia, mi-am amintit că i-am promis Sfântului Efrem că voi mai mărturisi un ajutor. În urma îmbolnăvirii de două ori la 3 luni distanță cu virusul arhicunoscut, am rămas cu o tuse foarte urâtă. Am cheltuit o grămadă de bani, am luat toate medicamentele de care am auzit că ajută (la indicațiile diferitor medici) și cu toate acestea timp de două luni tusea nu se oprea. După cele două luni și ceva, am primit ulei sfințit (o altă minune a Sfântului) de la sfintele moaște din grecia și am început să mă ung cu el pe piept și pe nas, pentru că mă dureau plămânii când tușeam și nasul îmi era tot timpul înfundat, iar secrețiile nu ieșeau sub nicio formă de pe căile respiratorii. După câteva zile (în care începusem să citesc și acatistul), Sfântul m-a ajutat, tusea s-a mai ameliorat, iar apoi am găsit un medicament care ajută foarte mult la eliminarea secrețiilor respiratorii. Încă mai tușesc, dar foarte puțin; chiar dacă nu a trecut de tot mă bucură faptul că pot respira normal și nu îmi mai vine greu să ies în public. Îți mulțumesc, Sfinte Efrem, pentru toate mângâierile tale mici și mari!