Anonim: Prietenia adevarata si ajutorul dragului meu Sfant Efrem

Prietenia adevarata si ajutorul dragului meu Sfant Efrem
Hristos a inviat!
Vreau sa marturisesc cum l-am cunoscut pe Sfantul Mare Mucenic Efrem sau mai degraba cum el s-a apropiat de mine.
M-am nascut intr-o familie catolica dar cu mila Domnului la varsta de 24 de ani m-am botezat ortodoxa, dupa cateva luni de la botez o prietena noua m-a invitat intr-un pelerinaj in Grecia, eu am acceptat cu bucurie si asa am ajuns si la manastirea Nea Makri.
Am ajuns la manastire impreuna cu toti pelerinii, cand era aproape de ora inchiderii, ne-am inchinat cu totii in viteza la sfintele moaste si icoane iar maicile ne-au poftit afara apoi fiind ora inchiderii.
Eu dupa ce am iesit din manastire si asteptam ca tot grupul sa se adune, stateam singura in fata copacului de care a fost rastiginit Sfantul cu gandul ca:
„imi pare rau ca nu am putut sta mai mult la sfintele moaste, mi-ar fi placut sa il am prieten pe acest sfant”
In acel moment am simtit ca Sfantul Efrem m-a auzit si e foarte aproape de mine si de sufletul meu si a acceptat sa fie prietenul si ocrotitorul meu. Atunci l-am rugat pe Sfantul Efrem sa-mi dea un sot bun si copii sanatosi cu promisiunea ca il voi vizita din nou impreuna cu viitoarea familie.
Dupa pelerinaj m-am intors acasa si am inceput sa ma rog constant la Sfantul Efrem citindu-i acatistul si rugaciunile, devenindu-mi cel mai bun prieten, la cateva luni l-am cunoscut pe sotul meu. Iar la 26 de ani m-am casatorit avand o bucurie foarte mare, Sfantul Efrem m-a ajutat sa imi dea un sot foarte credincios si bun.
Mi-am tinut promisiunea si in luna de miere l-am vizitat din nou pe Sfantul Efrem la Nea Makri, eu cu sotul aterizasem cu avionul in Grecia si am facut autostopul pana la manastire (nefiind autobuze care sa ajunga pana acolo) totul a fost foarte usor, imediat a oprit o femeie si a acceptat sa se abata de la drumul ei si sa ne duca la manastire, totul prin rugaciunile dragului Sfant Efrem. Acum ne rugam la sf Parinte Efrem sa ne binecuvanteze famila si cu copii…
O alta minune a Sfantului Efrem in viata mea a fost atunci cand, inca nu eram casatorita cu sotul meu, el locuind in Franta dupa cateva zile petrecute alaturi de el acolo, am luat avionul si m-am intors in Romania.
Avionul a avut intarziere si am ajuns in jur de ora 12-1 noaptea la CJ, nu mai circulau autobuzele. Am iesit din aeroport si am comandat un bolt care sa ma duca spre casa dar nicio masina nu venea desi banii mi-au fost retrasi de pe card.
Atunci l-am rugat pe Sfantul Parinte Efrem sa ma duca El acasa, zis si facut pentru ca atunci o masina de taxi parcase langa mine in statie. Am vorbit cu soferul si m-am inteles sa ma lasa la o distanta mica de unde locuiam fiindca pretul era destul de mare, fiind foarte departe de aeroport casa mea.
Soferul a fost de acord iar la locul unde trebuia sa ma dau jos el a zis ca ma duce pana acasa, in asa fel mai face o fapta buna. Eu i-am multumit ca m-a lasat pana acasa si la final am achitat cu cardul fara sa fie probleme.
Dupa cateva zile primesc o notificare ca cele 2 tranzactii au fost anulate si mi-au fost restituiti banii in cont.
Sfantul Efrem m-a adus acasa in siguranta asa cum i-am cerut, dar si fara sa achit nimic.
E un sfant minunat, un prieten adevarat caruia ii multumesc din suflet ca m-a ajutat sa ma casatoresc si are tot timpul grija de mine prin rugaciunile Lui. Il rog sa ma ierte ca nu am dat marturie mai repede de ajutorul Lui in viata mea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *