Anonim: Nu exista scuza, îmi asum, e vina mea.

In urmatoarele randuri, as dori sa mulțumesc Domnului nostru Iisus Hristos pentru faptul ca și a revărsat harul, datorita Maicii Domnului, Sfântului Nectarie și Sfântul Efrem cel Nou. Anul acesta, am avut de susținut examenul de bacalaureat. La indemnul părintelui duhovnic, am rostit zi de zi acatistul Maicii Domnului „Buna vestire”, simtind dragostea și ocrotirea Maicuitei zi de zi, palpabil, în viata mea. Dacă nu ma rugam Maicii Domnului înainte sa învăț, nu puteam sa rețin nimic și nici sa înțeleg sau sa duc la bun sfârșit lucrul început. Din păcate, la un moment dat, am permis starilor negative și emoțiilor sa ma cuprindă, altfel mi am pierdut concentrarea și răbdarea pentru studiu.
Pe ultima suta de metri, nici măcar nu puteam sa citesc, frica ma paralizase. Mare capcana sa ne lasam cuprinși de deznădejde! Eram mai mult decât sigura ca voi pica bacalaureatul, deși depusesem efort atât cât putusem. Trebuie sa menționez faptul ca mereu ma rugam Maicii Domnului, mergând la Mănăstirea Ghighiu, unde se afla icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului „Siriaca”. O măicuța care slujește la mănăstire, m a sfătuit sa fac rugăciune la Maica Domnului, sa iau mir de la mănăstire și sa zic acatistul Sfantului Duh. Am primit și o sticluță cu ulei de la icoana Maicii Domnului, cu care m-am uns de fiecare data, înainte de fiecare examen. M-am dus acolo de 3 ori, la indemnul unei prietene de suflet, înainte de examene. M-am rugat Maicii cum numai eu am știut. De asemenea, trebuie sa menționez faptul ca mereu ma rugam și Sfântului Nectarie și Sfantului Efrem cel Nou, la mănăstirea Radu Vodă, unde ma simt ca acasă.
Când reușeam sa mi gestionez timpul, rosteam și acatistul Sfantului Nectarie sau paraclisul Sfântului Efrem cel Nou, nu doar acatistele și paraclisele Maicii Domnului. Am primit în dar un lantuc din Grecia, de la mănăstirea Nea Makri, în interiorul careia se afla vestmantul Sfântului Efrem cel Nou. O mare bucurie! L-am purtat la toate examenele, inclusiv la cele orale și le-am promovat pe toate.
Din păcate, nu reușisem la examenele scrise sa fiu cu materia la zi, din cauza lipsei de organizare și a emoțiilor copleșitoare. Aveam un sentiment de culpabilitate intens. În ziua examenelor am avut, totuși, un calm inexplicabil, încât am reușit sa scriu la examene ce am știut, ce am învățat, din amintiri. La fiecare examen am ieșit dezamăgită și am crezut ca nu le voi lua. Zilele pana la aflarea rezultatelor au fost un chin, aveam inima trista. Simțeam ca toate visele mele se naruisera, ma rugam neîncetat la Maica Domnului și Sfântului Nectarie sa ma ierte pe mine, păcătoasa și sa mi trimită profesori corectori care sa aprecieze ce am scris. Nu pentru ca as fi meritat, ci pentru mami, care a trudit din greu sa mi plătească meditațiile, nu as fi vrut sa i întristez inima.
Cu o zi înainte, am fost la Mănăstirea Radu Vodă și i-am zis Sfântului Nectarie tot ce aveam în suflet. Îl rugasem sa primesc vestea esecului cu pace. A. rostit acatistul Sfantului cu lacrimi în ochi. Din seara aceea, reușisem sa adorm linistita pentru prima oara. A doua zi, la afișarea rezultatelor, aveam inima în gat. Însă, surprinzător, primit cea mai frumoasa veste din viata mea: AM PROMOVAT BACALAUREATUL. Am plâns în hohote când am văzut scris „REUSIT ” și cu note neașteptate.
Mi s-a eliberat sufletul de acea deznădejde. Îți mulțumesc, Doamne!. Toată viata mea am sa o slăvesc pe Maica Ta iubita și pe Sfinții Tai! Realizez ca am fost un om necredincios. Ca și cum cineva mi ar spune : „De ce te miri , omule?. Doar ai cerut ajutorul Maicii Domnului „. Sa aveți nadejde, credinta și dragoste”