Anonim: Mă numesc Lixandru Corina-Nicoleta, sunt din Ploiești și am 32 de ani în prezent.

Mă numesc Lixandru Corina-Nicoleta, sunt din Ploiești și am 32 de ani în prezent. În 2016 m-am căsătorit și am rămas însărcinată în 2017 pentru 1 oară, bucurie mare la 1 control, la următorul am aflat că s-a oprit din evoluție. Am suferit foarte mult, apoi am pierdut iar altă sarcină, pe cea de-a 2-a și pe cea de-a 3a, tot oprite din evoluție, cauza nu se știe nici acum. Ni s-a spus abia de doamna doctor care m-a asistat la naștere (cea de-a 4a sarcină) că este posibil să fi facut vreo malformație sau incompatibilitate de grupă, ceva.
Eram hotărâți să adoptăm, nu credeam că vom mai avea vreodată copil însă legile din România ne-au dat înapoi: ne-au spus că sunt deja în jur de 150 de cereri, adopțiile se fac în ordinea depunerii lor și se fac doar 40 de adopții pe an, atunci am renunțat, eram în stare să încercăm prin orice metodă, chiar și FIV să facem un copil. Când eram însărcinată cu cea de-a treia sarcină am fost pe la multe mănăstiri din Moldova, mă rugam mult și am pus acatiste multe la Sfântul Efrem Cel Nou, chiar am găsit și o parte din moaștele Lui, o icoană, deși lumea abia începea să audă de El, acestea au fost semne. Mama a fost înainte de această excursie la Biserica Sfantul Antonie Cel Mare – din Ploiesti. Acolo a aflat ea de Sfantul Efrem Cel Nou, de la unul dintre preoți.
Dânsul i-a spus să citesc acatistul Sfantul Efrem Cel Nou și să Îi promit că dacă voi reuși să am copil, acesta să îi poarte numele. L-am visat după un timp, când eram însărcinată cu cea de-a 3 a sarcină, pe Sfânt, spunându-mi că îi pare rău dar voi avea doar 3 și s-a terminat visul, am crezut că voi avea doar 3 fete, sau 3 băieți, eu dorindu-mi 3 copii, atât fete cât și băieți. Apoi am pierdut cea de-a 3a sarcină și mi-am dat seama că asta a vrut să spună Sfântul Efrem Cel Nou.
Apoi am prins încredere în El la cea de-a 4 a sarcină și, deși am avut probleme în sarcină, eram suspecta de placenta praevia, la următoarea consultație a fost totul ok. Consider că a fost mâna Sfântului. Apoi am născut prematur o fetiță de 1990 g, la 33 săptămâni și 5 zile ,pe 2 decembrie 2019, independenta de oxigen, spre deosebire de restul prematurilor. A avut însă probleme: a făcut incompatibilitate de grupă, a stat la transfuzie de sânge 4 ore sia stat la lampă până când fata a luat în greutate, a ajuns la 2450g și ne-a externat, pe 24 decembrie, altă minune, dar de data aceasta mă rugasem să fim acasă de Crăciun și Sfântului Spiridon.
Sfântul Efrem Cel Nou este protectorul copilului nostru, nașul spiritual chiar, așa Îl consider. Ne-am ținut promisiunea încă de când era în burtă bebe, hotărâți să îi punem numele Sfântului, astăzi Efrema este minunea Lui, fără rugăciunile la Sfântul Efrem Cel Nou și la Sfânta Fecioară Maria nu cred că am fi reușit să avem un copil. Le mulțumesc pe această cale tuturor Sfinților la care m-am rugat, în mod deosebit Îi mulțumesc Sfântului Efrem Cel Nou că astăzi Efrema are 3 ani și analizele i-au ieșit mereu bune, încă de la 3 luni, este un copil bun și sănătos!