Anonim: Înainte cu două zile de sărbătoarea Bunei Vestiri, am avut o căzătură urâtă, lovindu-mă foarte tare la piciorul drept.

Hristos a înviat! Scriu pentru a da mărturie de ajutorul primit de la Bunul Dumnezeu, pentru rugăciunile Maicii Domnului și ale Sfântului Efrem cel Nou. Înainte cu două zile de sărbătoarea Bunei Vestiri, am avut o căzătură urâtă, lovindu-mă foarte tare la piciorul drept. Nu puteam îndrepta sau îndoi piciorul, genunchiul fiindu-mi blocat, iar orice mișcare însemna o durere insuportabilă.

De Buna Vestire, în timpul Sfintei Liturghii, am simțit în câteva rânduri cum durerea îmi este luată ca prin minune, pentru mai mult timp. La sfârșitul slujbei însă, durerile au revenit. În timpul aceleiași zile, după alte câteva ore de chin, pe seară, când am încercat să-mi mișc piciorul, am văzut că, minune!, nu mă mai doare, decât extrem de puțin. Maica Domnului m-a vindecat!

Două sau trei săptămâni mai târziu, am avut o altă căzătură și m-am lovit, din nou, la același picior, de data aceasta fiind mult mai rău, pentru că genunchiul a trosnit. Toate simptomele arătau că este vorba despre o ruptură de menisc. M-am rugat Maicii Domnului și Sfântului Efrem cel Nou să mijlocească înaintea Bunului Dumnezeu, să nu fie nevoie de intervenție chirurgicală, deoarece am și alte probleme de sănătate, iar o astfel de intervenție mi-ar face mai mult rău decât bine. Cu rugăciune, nădejde și răbdare, piciorul s-a vindecat și a doua oară, iar astăzi mai am doar o ușoară durere la încheietură, care îmi amintește că lucrurile puteau să fie mult mai neplăcute, dacă n-ar fi fost Maica Domnului și Sfântul Efrem cel Nou.

De asemenea, îi mulțumesc Sfântului Efrem cel Nou pentru că m-a ajutat să rezolv o problemă apărută la pașapoarte. Mulțumesc și Sfântului Cuvios David din Evia, Sfântului Iacob Tsalikis, Sfântului Porfirie Kavsokalivitul, Sfântului Paisie Aghioritul, Sfântului Nicolae, Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, Sfintei Teodora de la Sihla si tuturor sfinților, pentru iubirea lor și rugăciunile puse înaintea Tatălui Ceresc. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! Că milostiv și iubitor de oameni, Dumnezeu ești. Și Ție slavă înălțăm, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.