Anonim : În urmă cu câțiva ani, în timpul studenției, niște prietene mi-au povestit despre Sfântul Efrem cel Nou și minunile acestuia.

În urmă cu câțiva ani, în timpul studenției, niște prietene mi-au povestit despre Sfântul Efrem cel Nou și minunile acestuia. Întotdeauna când aveam nevoie de ajutor, fie vorba despre examene sau diverse situații grele prin care treceam, obișnuiam să îi cer ajutorul Sfântului Efrem cel Nou, pe lângă mulți alți sfinți dragi mie, care m-au ajutat și mă ajută întodeauna, ori de câte ori le solicit ajutorul (Sfânta Parascheva, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Mina, Sfântul Spiridon, Sfinții Petru și Fevronia, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, etc.). Le mulțumesc și le sunt veșnic recunoscătoare.

Datorită lor am absolvit o facultate din cadrul unei Universități renumite din Iași. Dar consider că cea mai frumoasă minune din viața mea de până acum, este întâlnirea soțului meu, după foarte mulți ani de căutare. Eu consider că mi-am căutat sufletul meu pereche încă de când m-am născut, deoarece am simțit întodeauna că jumătate din inima mea lipsește și că nu își găsește locul nicăieri, până când l-am întâlnit pe iubitul meu soț. Încă de când am aflat despre Sfântul Efrem cel Nou, am început să mă rog acestuia, în principal, pentru găsirea iubirii mele mult căutate.

Nu am încetat niciodată să mă rog acestuia pentru marea mea dorință, deși părea că iubirea mea fie s-a rătăcit pe undeva prin străinătate, fie nu există. După ce am terminat masterul în anul 2017, am revenit în locul natal, iar aici am descoperit o mănăstire absolut superbă, locul meu preferat de liniște și frumusețe (mănăstirea Bujoreni, județul Vaslui). Mergând periodic aici la slujbă, m-am îndrăgostit efectiv de frumusețea acestui loc și la un moment dat, am ajuns să mă rog și să îmi doresc foarte mult să îmi pot găsi aici, sufletul meu drag.

Chiar la începutul pandemiei, în luna ianuarie, s-a întâmplat că nu aveam cu cine să plec de la mănăstire, spre casă (nu aveam mașină). Am mers la părintele duhovnic și i-am povestit, iar acesta mi-a spus că știe un băiat care ar putea să mă ducă acasă. În momentul în care l-am văzut, mi s-a părut un băiat foarte cuminte, credincios și liniștit, exact așa cum îmi doream. După, părintele mi-a povestit că e un băiat cuminte, gospodar, care se spovedește la el și că ar trebui să încercăm să ne dăm o șansă.

La început, am fost reținută, căci nu puteam simți nimic pentru el, dar, cu timpul, văzând tandrețea, atenția și dragostea lui, am ajuns să îl iubesc la fel de mult, așa cum poate nu aș fi crezut… Iar în anul imediat următor, pe 23 mai, am făcut nunta… o nuntă absolut superbă… pusă la punct în doar 3-4 luni, doar de către noi și cu ajutorul Sfântului nostru drag!

Ce vă pot spune… e că am cel mai minunat soț, iar Sfântul Efrem știa prea bine de ce trebuie să aștept atât de mult timp, ca să ne întâlnim… și să ne apreciem reciproc.

Ceea ce am omis să povestesc e faptul că soțul meu abia descoperise prin decembrie, acea mănăstire și chiar mă observase în timpul slujbei, confirmându-mi abia în prezent, că reușisem să îi captez atenția, deși nu s-ar fi gândit că tocmai acea fată urma să îi devină soție, deși își pierduse speranța și el, că m-ar putea găsi într-o bună zi…

Mulțumim Măicuță dragă, Sfinte Efrem cel Nou, Sfinte Spiridon, Sfinților Petru și Fevronia, Sfinților Adrian și Natalia, Sfântă Parascheva, și tuturor sfinților grabnic ajutători din viața noastră.

O ALTĂ MINUNE DIN VIAȚA MEA, cu ajutorul Sfântului Efrem cel Nou:

În urmă cu mulți ani, îmi apăruse un neg la unul dintre degetele mâinii stângi. Era atât de inconfortabil, dar din păcate, nu îmi permiteam să îmi cumpăr o cremă de calitate și eficientă (teoretic) pentru tratarea acestuia. La puțin timp după apariția acestuia, am început facultatea. O prietenă mi-a povestit despre Sfântul Efrem cel Nou și o serie de minuni produse în viețile oamenilor, după ce a citit o carte cu minunile produse de acesta. Am împrumutat și eu acea carte, iar la un moment dat, am descoperit povestea unei doamne care a relatat că a scăpat de negi printr-o minune, cu ajutorul Sfântului Efrem cel Nou. Am făcut și eu, întocmai precum doamna: am început să mă rog Sfântului pentru a-mi trata acest neg, iar între timp, uitasem complet de această problemă.

După doar două săptămâni din momentul în care am început să mă rog Sfântului meu drag, mi-am adus aminte de acel neg… iar în momentul în care am palpat degetul, am observat că negul a dispărut complet, pentru totdeauna.

Mulțumesc mult, Sfinte Efrem cel Nou, pentru toate minunile produse în viața mea!

O ALTĂ MINUNE DIN VIAȚA MEA, cu ajutorul Sfântului Efrem cel Nou și Sfântului Mina:

În timpul studenției, aflasem despre o bisericuță din Iași, unde se făcea Paraclisul Maicii Domnului, seara, la lumina lumânării. Eu mă așezasem în spatele bisericii, iar la un moment dat nu am mai acordat atenție, poșetei, în care aveam portofelul cu toate documentele și ultimii bănuți. După slujbă, după ce am ieșit din biserică, în drum spre stația de autobuz, am descoperit că mi se furase portofelul… Nu îmi venea să cred… Am fost la poliție, dar nu s-a rezolvat absolut nimic… În tot acest timp, am început să mă rog mult, Sfântului Mina (renumit pentru găsirea lucrurilor pierdute) și Sfântului Efrem cel Nou. La câteva zile după, primesc un mesaj pe Facebook, de la un băiat, care m-a informat că mi-a fost găsit portofelul și să merg la sediul ASCOR (Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România) din Iași, ca să îl recuperez. După ce am intrat în posesia acestuia, am aflat că nu fusesem singura persoană jefuită în acea biserică, ci mai multe… iar un băiat căruia i se furase ghiozdanul (dacă țin minte bine), a mers pe urmele hoțului, care era un om al străzii, și, dintre toate obiectele furate, doar portofelul meu fusese găsit intact, dar fără bani și card. O adevărată minune… rămăsesem fără cuvinte…

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ajutorul acordat!

Îi mulțumesc Maicii Domnului!

Le mulțumesc Sfântului Efrem cel Nou, tuturor Sfinților, Sfintelor, Mucenici, Mucenițe, Cuvioși și Cuvioase, și Sfinților Îngeri păzitori! Îmi cer iertare lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfântului Efrem, tuturor Sfinților, Sfintelor, Mucenici, Mucenițe, Cuvioși, Cuvioase, și Sfinților Îngeri păzitori, pentru faptul că mulțumirea adusă nu este pe măsura ajutorului primit.