Anonim: Iata ca a venit si momentul meu de a marturisi multitudinea de minuni cu care am fost binecuvantata de Sfantul meu iubit, mare mucenic Efrem.

Iata ca a venit si momentul meu de a marturisi multitudinea de minuni cu care am fost binecuvantata de Sfantul meu iubit, mare mucenic Efrem.

Sunt deja 6 ani de cand l-am descoperit la indemnul mamei. Mentionez ca am primit iconita Sfantului Efrem impreuna cu Sfantul mir de la manastirea Nea Makri putin reticenta (data fiind descrierea inflacarata si la superlativ a mamei) insa acordandu-i respectul cuvenit. Treceam printr-o perioada in care, desi parea ca aveam totul, in sufletul meu tanjeam dupa o familie.

La scurt timp, m-am trezit dintr-o data cautand informatii despre sfantul din iconita primita. Imi curgeau lacrimi la gandul cumplitelor chinuri la care a fost supus si am adormit cu o durere in suflet. Am crescut intr-o familie credincioasa insa nu mi se intamplase niciodata sa reactionez asa la o simpla citire. Zilele urmatoare am inceput sa caut rugaciuni ale Sfantului si asa am descoperit rugaciunea celor aflati in depresie ( stare cu care deja defilam de ceva timp) si rugaciunea celor care doresc sa se casatoreasca.

Acatistul Sfantului Efrem mi-a devenit ajutor de nadejde ajutandu-ma sa depasesc si multe dintre provocarile profesionale cu care ma confruntam.

In paralel incercam sa nu treaca seara fara sa citesc rugaciunea celor care doresc sa-si intemeieze o familie.

Minunea s-a intamplat intr-o noapte, la cateva luni, cand m-am trezit brusc, auzind un glas ferm insa bland : „o sa-ti dau ce-mi ceri, DAR….” Am deschis ochii, am vazut doar luna care mi se parea mult prea mare si mult prea aproape de geamul dormitorului, fara sa-mi fie frica, si simtind inca prezenta care mi-a vorbit, cuvintele rasunand in toata fiinta mea clar si limpede. Am stiut ca era vorba de Sfantul Efrem. Au trecut 2-3 luni si am intalnit omul deosebit care s-a dovedit, intr-un timp foarte scurt, ca este cel care putea sa-mi ofere dragostea si familia dupa care tanjeam. Desi chiar si acum ma gandesc ce a insemnat acel DAR, l-am interpretat drept greutatile si provocarile pe care le-am depasit, din momentul in care ne-am gasit.

Prezenta Sfantului Efrem este permanenta, iar cei care-l iubesc inteleg pe deplin insemnatatea acestui lucru. Am simtit ajutorul Sfantului de atatea si atatea ori… In timpul sarcinii cand am facut o hidronefroza grava, la examenul baiatului celui mare, in rezolvarea grabnica a defectiunilor masinii, cand cautam tulburata, in mijlocul noptii, termometrul pentru bebelus- parca m-a trimis exact unde era, in orice necaz si intristare, deznadajduire….

Am crescut cu o dragoste pentru Maica Domnului si am gasit alinare de atatea ori in Acatistul Bucuria tuturor celor necajiti; m-a ajutat in situatii limita atat de grabnic. Din cauza putinei mele credinte nu stiam ca Dumnezeu, prin nemasurata lui mila si iubirea pe care o revarsa asupra noastra pacatosii, ne va trimite ajutor sa razbim in vremurile atat de grele si urate pe care le traim, prin Sfintii Lui.

Nu pot sa nu-i mentionez si pe Sfantul Nectarie, Sfantul Gherasim din Kefalonia, Sfantul Spiridon, Sfantul Cuvioasa Parascheva, Sfantul Nicolae, pe care ii indragesc si ii cinstesc cu deosebita evlavie. Sper ca anul acesta, de ziua mea, sa reusesc sa ajung la Nea Makri, la Sfantul Efem, Sfantul meu de suflet.

Multumim lui Dumnezeu, Sfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sfantului Efrem, si tuturor Sfintilor pentru toate binecuvantarile, dragostea si purtarea de grija ce o revarsa asupra noastra pacatosilor, ca nu se scarbesc niciodata de faptele si gandurile noastre urate, ca ne ridica mereu atunci cand nu stim incotro sa o luam, ca sunt prezenti in viata noastra si nu ne lasa sa cadem in deznadeje. Slava Tie, Doamne!