Anonim: Craciun fericit si binecuvantat tuturor!

Craciun fericit si binecuvantat tuturor! In urmatoarele randuri, voi relata o marturisire pentru ca toti oamenii sa fie intariti daca se simt deznădăjduiti in ceea ce priveste viata sentimentala. Si bineinteles, ca datorie si recunoștință de a marturisi minunile Sfantului nostru drag. O prietena foarte draga mie si care lucreaza ca profesoara, mi a povestit intr o zi paguba sufleteasca prin care trecea. Fusese logodita cu un barbat timp de 8 ani de zile. Din pacate, logodna nu s a finalizat cu intemeierea unei familii, din cauza faptului ca acel barbat o inselase cu o alta femeie. O mintise. La un moment dat, a dat o afara din locuinta pe care au construit o impreuna. Chiar prietena mea imi spusese ca ea o decorase. Nu doar ca a inselat o si a dat o afara din locuinta draga, ci s a casatorit cu acea femeie cu care o inselase.

Ma durea suferinta prietenei mele si starea jalnica. Am intarit o si am sfatuit o sa isi puna nadejdea in Iisus Hristos, Maica Domnului si Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Nectarie. I-am recomandat sa se roage cu paraclisul Maicii Domnului si i am recomandat o rugăciune pentru casatorie adresată Sfantului Efrem cel Nou. Aceasta rugaciune o aveam intr un volum dedicat Sfantului. Dupa 2 sau 3 luni, am reluat iarasi legatura cu prietena mea draga (timpul nu ne permitea sa vorbim dar ne purtam in suflet). De data aceasta, era foarte linistita , impacata si senina. Am fost foarte socata sa aflu ca are o noua relatie. De data aceasta cu un domn foarte serios , pur, matur si sufletist. Chiar imi trimitea poze cu cei doi, se vedea in privirea lor sclipirea din ochi. Imi spune ca o iubeste, o sprijina si o protejeaza.

Nimeni , inclusiv prietena mea nu se asptepta sa primeasca asa dar frumos de la Dumnezeu , prin mijlocirile Sfantului Efrem cel Nou si ale Maicii Domnului . Este un om trimis de la Dumnezeu . Prietena mea nu s ar fi asteptat sa se angajeze intr o noua relatie, de data aceasta serioasa si sincera. Nu o sa uit niciodata lucrarea Sfantului Efrem si bucuria ce i a adus o prietenei.mele, si nici reactia.ei : „Iti multumesc mult pentru rugaciune. Sfantul Efrem m a ajutat. Am crezut cu toata fiinta mea si acum am o noua relatie. Ma iubeste asa mult si are grija de mine”. Sfântul Efrem are o inima de mama