Anonim: Am ales să îți scriu o scrisoare pentru că știu că ești viu

Hristos a înviat! Am ales să îți scriu o scrisoare pentru că știu că ești viu și pentru că vreau să- ți mulțumesc pentru toate minunile pe care le-ai făcut cu toată familia mea, deși credința noastră este firavă.
Îți mulțumesc pentru că ai fost doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, atunci când am fost bolnavi, că ne- ai ,, șoptit” la examene, atunci când nu eram foarte bine pregătiți, că ne- ai împiedicat să ne facem rău singuri, că ai îndepărtat din viața noastră persoanele nepotrivite, că ne- ai scos nevătămați din primejdii de moarte( accidente) și pentru nenumărate binefaceri mai mici sau mai mari, pe care le simtim și le vedem mereu în viața noastră.
Ai acceptat( te și văd zâmbind cu blândețe) să punem numărul la mașină EFR. 03. Anul trecut mi-a trecut prin minte că aș dori să am un ocrotitor al casei și al familiei mele. Și pentru că eram nehotărâtă, ai trimis o persoană dragă mie cu o iconiță de- a ta pe care scria ,,Ocrotitorul casei.” Am înțeles atunci că ne însoțisei mereu pașii, că ne- ai ridicat de câte ori am căzut, că ne- ai pansat rănile de atâtea și atâtea ori și că vrei să ne porți de grijă chiar și dincolo de această trecere a noastră pe aici. Acum te simțim atât de aproape, deși ne- ai vegheat tot timpul!
Cea mai recentă minune ai făcut- o pe 4 mai anul acesta când, ai făcut ,,cadou” fiului meu un loc de muncă, deși noi nu ți- am făcut niciun cadou de ziua ta. Totuși, de ceva timp, când nu am timp să citesc acatistul, citesc în fiecare zi ,, Rugăciunea de încredințare în mâinile Sfântului Efrem cel Nou.”
La atât de multe bucurii și binefaceri, te- aș ruga, Sfinte Efrem, să mă ajuți să ajung împreună cu familia la tine, în Nea Makri, ca să ne închinăm ca unui binefăcător al nostru, acasă la tine, și să îți mulțumim că ne ești Fulger și Lumină, Ocrotitor și Binefăcător, Îndrumător și Ajutător!
Ești Sfântul nostru drag !
Cu adâncă recunoștință
și mulțumire,
Elisabeta și toată familia