Anonim: Acum câteva luni, o rudă mi-a împrumutat una din mașini.

Acum câteva luni, o rudă mi-a împrumutat una din mașini. S-a nimerit să primesc exact cand primeam locul meu actual de munca ( ma rugasem la sfantul Mina si intr-o saptamana aveam loc de munca si de ziua lui semnam contractul ca sa vezi cum lucrează Dumnezeu ). Locul de munca e departe de casă, am atacuri de panica deci urăsc nenică sa merg cu autobuzele plus ma mai duc si la facultate care si aia e in alta directie., weekend-ul trecut, sambata ma suna si spune ca isi ia masina a doua zi si ca ii pare rau. În mașină aveam o iconita a sfantului Efrem.
Cand sa ii dau masina duminica , vad iconita si am avut un moment de mânie cand m-am gândit să las icoana in masina si sa isi ia ruda masina cu tot cu icoana aceea. La ce folos? Dar totusi am luat-o si am pus-o într-o punga unde erau alte obiecte pe care le strânsesem rapid ca sa ii dau omului masina curata. Asta era duminică. Seara ajung acasa mahnita, iconita rămăsese in punga undeva trântita prin apartament. Eram asa supărată, ma rog, ma uitam la punga aia si nu aveam niciun chef sa scot iconita sa o pun undeva unde trebuie. Mi-am zis cu ce folos, oricum masina nu mai am..si imi zic ” fata draga na tu cu minunile tale cu tot, na de aici de maine tine-te bine cu autobuzele si sa ajungi la timp sa munca si la facultate! ” inainte sa ma culc am pus seara o rugăciune asa dar fara sa mai sper ceva către sfânt si catre sfântul Mina ( care m-a ajutat de multe ori) .
Am zis nu se poate sa primesc alta, nu mă descurc fara plus posibil sa raman in cazul asta si fara loc de munca si ce ma fac?
Luni:
Autobuzele pline …fratică. m-au luat toti nervii ca aparatul pentru bilete nu vroia sa imi banii, asa ca am mai si mers cateva statii pe jos ma suna o altă rudă cu care nu am absolut nici o legătură decat la multi ani, bine, pa.
Ma suna pe la 10 ….Eu nu am vrut să raspund.
ma suna seara iar …Eu da bineinteles …. nu raspund….marți imi scrie dimineata : fata avem o surpriză. sună-ne! „
Eu..of course…nu raspund
După muncă zic hai ca astia o sa ma suna si maine si poimane mai bine ii sun. sa scap
Ruda: avem o surpriză.
Eu: mmmmm
Ruda: vin-o. De azi ai o masina
Eu: ei…
Ruda:
Ruda: fata vrei sa iti trimit poza?
Eu: vin la voi ( cu gandul iar sa nu ma sune si zilele urmatoare si sa ma bata la cap ca nu vin) dar le zic lăsați prostiile. Ajung si ce sa vezi: de marți am masina. Nu ca doar am dar e a mea si doar a mea. Multumesc!
Ps.: rudele acestea nu sunt oameni cu bani. Dar deloc chiar….nu au avut niciodată masina. I-am intrebat rudele cu ce ocazie si de ce au facut astSi de cand se gandeau la asta? Au spus ca nu se gândeau la asa ceva, doar ca duminica trecuta ( deci cand am ramas fara masina ) au fost cumva pusi intr-o anumita situatie, au vazut o masina s-au gandit la mine si efectiv pe loc au zis ca ce ar fi daca .Iconita aia acum e in masina. Deseori am îndreptat rugăciuni către Sfântul Efrem si Mina. M-au ajutat des. Acum sunt într-un alt bucluc, iar am revenit la ei…poate m-or ajuta inca o data. Rugati-va fratilor ca iata nu se stie niciodata cand va ajuta sfinții.