Anomim: Sfântul Efrem cel Nou este Sfântul meu drag și iubit! Sa va povestesc cum l-am descoperit eu, în condițiile în care nu știam de existenta lui.

Sfântul Efrem cel Nou este Sfântul meu drag și iubit! Sa va povestesc cum l-am descoperit eu, în condițiile în care nu știam de existenta lui. Fiind însărcinată l-am visat într-o noapte. Și bineînțeles nu m-a mișcat prea tare acest vis. După cateva săptămâni, căutând ceva prin dulap dau de cartea cu acatistele lui. La fel aceeași indiferență din partea mea. După ce ma duc la control cu sarcina mi s-a spus ca bebelușul ar putea avea unele probleme, mai exact sindrom down. Lumea parca se prăbușise peste mine, ajunsa acasă caut sa citesc un acatist sa ma liniștesc și bineînțeles prima carte care îmi apare în cale e cartea cu Sfantul Efrem. Am citit și atât de mult m a liniștit, încât teama dispăruse complet, ba chiar eram convinsa ca orice mi e dat sa fie e de la Dumnezeu și eu trebuie sa ma mulțumesc. Am citit zilnic deja se formase o rutina, nu puteam sa stau fără sa nu vorbesc cu Sfântul meu. Am mers din nou la control. Totul dispăruse, era ok bebelusul.
După vrea 3 luni în care totul a decurs bine, am rărit rugăciunile mele catre Sfant. Dar El bineînțeles nu a încetat sa mi apară. Intr-o zi, căutând intr-un geamantan, găsesc în fundul genții o cărticica cu Sfantul Efrem cel nou. Nimeni nu știe cum a ajuns acolo și cine a pus-o. Atunci mi-am dat seama ca el e Sfantul meu ocrotitor și al familiei mele. Bebelusul e complet sănătos și nu încetez sa ma rog și sa-l simt alături de mine mereu. Doamne ajuta și sa va rugați Sfantului ca e minunat și în ziua de azi!