Andreea:

Eu am avut parte de atat de multe minuni din partea Sfantului Efrem, ca nu stiu cum voi putea sa-I multumesc pentru toate. Printre cele multe voi încerca sa va relatez doua dintre ele: veneam pe autobus, cu baietelul meu de 4 ani, iar putin mai departe de noi a urcat un tata cu un baietel de aproximativ 1.5 ani care plangea si striga continuu MAMA. Eu nu am fost atenta, cand au urcat daca era mama în statie sau erau despartiti si era randul tatalui sa ia copilul, nu stiu unde era mama, dar va spun ca aprox. 15 minute copilul plangea întruna si atat de tare încat am început si eu sa plang si l-am rugat pe fiul meu, sa mergem langa el ,sa-l iau în brate, poate îl linistesc pentru ca tatal era deja disperat dar fiul meu nu a dorit asa ca am ramas la locul nostru si am început sa ma rog cu disperare Sfantului Efrem sa-l ajute pe puiut sa se linisteasca dar nimic, vazand ca aproape nu mai avea aer. L- am” certat ” pe Sfantul Efrem si plangand i-am spus sa aiba mila de copilas si sa-i fie El mamă de acum iar în momentul acela va spun sincer ca din senin copilul a încetat din plans dupa aproape 40 minute. Iar eu am simtit o usurare si am stiut atunci ca a fost numai ajutorul Sfantului Efrem caruia îi multumesc din suflet si astazi.

A doua minune a fost facuta în familia mea: mama mea si cu bunica mea ( mama cu fiica) au fost certate si atat de tare încat bunica mea (85 ani) o ura din tot sufletul si era convinsa ca fiica ei vroia sa o otraveasca , (erau doar minciuni insuflate de rudele care o considera si acum doar o sursa buna de bani si care nu dau un leu pe ea).

Pe mine bunica mea m-a crescut de la 3 luni iar cu mama nu am nici acum o relatie foarte apropiata, dar îmi era mila de mama mea care plangea tot timpul, spunandu-mi ca nu a avut vreodata intentia sa-i faca bunicii mele vreun rau. Eu nici nu îndrazneam sa deschid subiectul bunicii mele ca începea cu blesteme la adresa mamei mele. Am reusit , dupa multe rugaciuni si paraclisul Sfantului Efrem, sa o conving pe bunica mea sa vina la mine acasa în Baia Mare , de Craciun (2017). A fost un pas imens acceptul ei pentru ca avea atata ura în ea chiar si pe mine ,care numai Dumnezeu stie cat de mult o iubesc si tin la ea , ca îmi spunea ca nu mai pune piciorul la mine în casa niciodata, dar eu m-am rugat Tatalui Ceresc sa ma lase sa o duc pentru ultima oara la Biserica pentru ca ea nu mai merge de zeci de ani la biserica iar daca eu nu o duc nimeni nu se gandeste si la sufletul ei.

In sfarsit , am ajuns , am fost la Biserica iar în urmatoarea zi am deschis subiectul cu mama mea si cu ajutorul Lui Dumnezeu si al Sfantului Efrem am convins-o ca trebuie sa ierte si sa scape de ura. Ceea ce s-a si întamplat pentru ca dupa cateva zile am trimis-o pe mama mea la ea si s-au împacat. Înainte îmi spunea ca nu vrea nici la înmormantare sa vina fiica ei la ea iar acum sunt linistita ca atunci cand va veni ceasul nu va părasi aceasta lume lasand doar ura si rautate .Multumesc din suflet Lui Dumnezeu pentru ca L-a trimis pe Sfantul Efrem sa ne ajute sa ne îndreptam iar din tot sufletul va spun cu încredere ca Sf. Efrem este într-adevar viu. Doamne ajuta.