Andreea: Sfantul Efrem cel Nou, un prieten care mi-a calauzit sufletul pacatos inca de pe vremea cand nu stiam nimic despre mucenicia Sa.

Sfantul Efrem cel Nou, un prieten care mi-a calauzit sufletul pacatos inca de pe vremea cand nu stiam nimic despre mucenicia Sa. Obisnuiesc sa merg la o Biserica din oras de vreo 8 ani si acolo aveam un loc al meu unde stateam sa ascult slujba. Din cauza ca imi doresc foarte mult sa ma casatoresc, sa gasesc un om potrivit pentru mine, mama mea mi-a spus intr-o zi de Sfantul Efrem cel Nou ca ar trebui sa ne rugam impreuna si mi-a cumparat o carticica galbena cu acatistul, paraclisul, viata si minunile Sfantului.
Am primit cu scepticism carticica, crezand ca oricum nu are sa se intample vreo minune. Am inceput sa citesc si imediat dupa am cunoscut un baiat. A fost bine la inceput, dupa care am simtit ca ceva nu este in ordine. Toata perioada m-am rugat Sfantului ca orice ar fi sa imi gasesc pacea si sa nu mai sufar chiar daca nu va fi cel potrivit pentru mine. Mergand intr-o zi la Biserica la care merg de atatia ani, apasata de gandurile si framantarile mele am ridicat privirea la icoana care imi statea de atata timp in fata si pe care nu am vazut-o in toti acesti ani, era icoana Sfantului Efrem cel Nou.
Mi-au dat lacrimile si mi-am dat seama ca Sfantul a fost alaturi de mine cu atatia ani inainte sa incep eu sa citesc acatistul si paraclisul si eu nu am avut ochi sa vad. Chiar in ziua respectiva baiatul cu care vorbeam mi-a spus un adevar care m-a eliberat si m-a facut sa inteleg ca nu suntem potriviti. Am primit ceea ce am cerut, pace sufleteasca si speranta ca intr-o buna zi, Dumnezeu va ingadui un om potrivit pentru mine daca imi va fi de folos. Intre timp Sfantul Efrem cel Nou a facut foarte multe minuni cu mine si simt ca imi indruma fiecare pas si nu ma lasa sa cad in deznadejde. Sa va rugati Sfantului si veti simti cum veti primi o liniste sufleteasca, care va va da putere sa treceti peste toate incercarile vietii!
Slava Lui Dumnezeu pentru toate si multumesc Sfinte Efrem cel Nou pentru tot ceea ce am primit, desi nu meritam!