Andreea: Stau si ma uit la el, minunea lui Dumnezeu, venit pe lume cu ajutorul si mijlocirea Sfantului Efrem cel Nou si a tuturor sfintilor.

Stau si ma uit la el, minunea lui Dumnezeu, venit pe lume cu ajutorul si mijlocirea Sfantului Efrem cel Nou si a tuturor sfintilor. O sa incep lungul sir de minuni infaptuite de Sfantul Efrem cel Nou cu aceasta minune. Slava lui Dumnezeu intru sfintii sai, si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Fecioarei Maria. Aflasem ca sunt insarcinata. Relatia nu era potrivita pentru un asa eveniment. Eram foarte confuza, presata, intr-un cuvant eram foarte derutata, desi imi doream si eu un copilas, de foarte tanara. Am 33 de ani, dar visam sa devin mama mult mai devreme.

Deja il cunosteam pe Sfantul Efrem de ceva timp, stiam ca va mijloci pentru mine si imi va lumina. Intr-o zi, ajunsa in Bucuresti, am mers la Manastirea Radu Voda unde merg de cate ori am ocazia. Ajunsa in curtea manastirii, intru in magazinul bisericesc, si vad o carticica cu Sfantul Efrem, pe care nu o aveam. TItlul era : « Mare mijlocitor pentru dobandirea de copii si pentru sanatatea lor.» Deschid carticica la intamplare si se deschide la rugaciunea pentru femeile care vor sa faca avort. Am inteles exact! Mai deschid la o alta pagina, rugaciunea femeilor insarcitate pentru nastere usoara. Slavit sa fie Domnul intru Sfintii sai. Din acel moment m-am linistit, am inteles ca nu trebuie sa ma mai framant. Au venit luni ceva mai dificile, dar cu ajutorul si mijlocirea Sfantului Efrem cel Nou la Bunul Dumnezeu si Maica Sa Sfanta, au trecut foarte usor.

Sunt mama, suntem noi doi si parintii mei! Dar sunt foarte fericita. Un copil este cea mai mare minune.

Viitoare mamici, cand veti afla ca sunteti insarcinate, indiferent de situatia vietii voastre, bucurati-va de acest dar de la Dumnezeu! Nu va fie teama si nici nu va tulburati cu tot felul de intrebari si ganduri. Primiti aceasta minune si va bucurati. Dumnezeu s-a milostivit de mine, cand chiar ajunsesem sa cred ca nu mai merit.

Slava lui Dumnezeu pentru toate! Sfinte Efrem cel Nou, multumesc pentru toate cate faci pentru mine! Multumesc pentru toate mijlocirile tale! Amin

Cum l-am cunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou. Nici nu imi aduc aminte exact unde sau cum am aflat de acest Sfant. Stiu ca doar ca imi doream cu ardoare si simteam nevoia sa ajung la acest Sfant. Imi doream foarte mult sa plec in acel pelerinaj, pe care il gasisem fara a-l cauta prea mult pe internet. Plecarea era foarte din scurt, mai exact in cateva zile. Catela zile in care trebuia sa rezolv toate pentru aceasta plecare. Dumnezeu le-a randuit in asa fel incat sa pot ajunge in Grecia.

Pelerinajul a fost unul de vis!

Am ajuns la mai multi Sfinti acasa, printe care la Sfantul Nectarie, Sfantul Dimitrie, Sfantul Ioan Rusul si Sfanta Paraschevi. Nimic nu se compara cu hrana sufleteasca, nu multe lume intelege importanta acesteia. Sirul mijlocirilor este lung. M-a ajutat de nenumate ori, incepand de la repararea centralei pana la achizionarea autoturismului pe care il doream.

O alta minune!

Se apropia botezul celui mic, suma de bani pe care o asteptam intarziase fata de obiciei. Insa cu mijlocirea Sfantului s-a rezolvat imediat aceasta situatia. Multumim Grabnicului Ajutor si mijlocitor Sfantului Efrem cel Nou. Slava Domnului, Slava Domnului, Slava Tie Doamne intru Sfintii Tai. Amin
Trecuse ceva vreme de cand nu mai aveam prea multa tamaie de la Sfantul Efrem de la casa lui, din Nea Makri. Nici ulei de la candela mai mai era. Cele cateva bucatele de tamaie pe care le mai aveam, le pastram. Toate aceste cu dorinta si speranta de a merge si a avea de acolo cat mai curand. Intr-o zi , am vorbit cu o cunostinta veche, cu care nu mai tinusem legatura multa vreme intamplator, asa chiar in Grecia si chiar mergea la Manastirea Sfantului Efrem cel Nou. Am rugat-o sa imi cumpere si mie cele dorite si mi le-a daruit dupa intoarcere in tara. Mare este dragostea si mila lui Dumnezeu, cata bunatate are Domnul. Ce frumoas a randuit sa imi trimta Sfantul Efrem, aceste daruri. Slava lui Dumnezeu pentru tot. Vroiam sa mai adaug sirul minunilor savarsite si repararea pe loc a unei imprimanta cat si a centralei termice. Sfinte Efrem cel Nou, mul este harul , Duhul Sfant, daruit tie de Preamilostivul Dumnezeu.
Puiutul meu in varsta de doua lunite avea hernie ombilicala. In urmatoarele doua luni, daca nu trecea de la sine, urma sa contactam un chirurg pentru a pune doi plasturi pentru a se retrage, in doar cateva zile dupa ce ne-a explicat pediatra cele relatate mai sus, buricutul s-a retras si este minunat. L-am uns cu mir de la Sfantul Efrem cel Nou si cu apa sfintita. Mare este mila lui Dumnezeui. Slava tie!
Slava lui Dumnezeu pentru toate!

Mama isi pierduse cheia de la masina, undeva pe o straduta, in zapada, a cautat-o dar nu a gasit-o. A doua cheie nu stiu de ce nu mergea, i-am spus mamei sa se roage. Dupa trei zile, ne-am rugat Sfantului Mina si Sfantului Efrem cel Nou, a primit mama telefon de la o persoana care mergea spre Biserica.
Nu se pricepea, si a dat cheia fiului dânsei. Acesta a început sa apese pe telecomanda, sa vadă care autoturism se deschide. Si asa a găsit mașina mamei mele. Telecomanda functiona dupa 3 zile de stat in zapada.
Sfantul Efrem ne ajuta si ma ajuta mereu!

Bebelusul meu mic, mananca agitat si l-am rugat pe Sfant sa ma ajute si s-a calmat la fel si cu buricutul, cand i l-am ingrijit, apoi facuse putina hernie ombilicala, iar cu ulei de la candela Sfantului s-a retras in numai cateva zile. Multumesc Domnului Iisus Hristos, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Sfantului Efrem si tututor Sfintilor.

Imi doream foarte mult sa apuc sa ma spovedesc si apoi la Manastirea Radu Voda din Bucuresti, eu nefind din Bucuresti dar duvohnicul il am in Bucuresti. Imi doream foarte mult sa ajung impreuna cu baietelul meu si mama mea. Am fost in ziua praznicului Sfintei Parascheva. Ii multumesc lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfintei Parascheva, Sfantului Efrem cel Nou, Sfantului Nectarie si tuturor Sfintilor ca am ajuns. Slava lui Dumnezeu intru Sfintii sai.

Ultimele patru luni de sarcina le-am petrecut internata la maternitate. Intr-una din zile am primit acordul sa ma invoiesc cateva ore. Primul loc unde mi-am dorit sa merg, a fost la Manastirea Radu Voda. Cu ajutorul Domnului, Preasfintei Sale Maici si a sfintilor, am ajuns pana in fata Bisericii. Am intalnit un domn pe taxi foarte amabil care m-a ajutat mult. Am intrat in Biserica, dar era multa lume care asteapta la moastele Sfintilor Nectarie si Sfantului Efrem cel Nou. Insa, vazandu-ma insarcinata, mi-au permis sa inaintez pana in fata. Imi doream foarte mult ulei de la candela Sfantului Nectarie, insa nu aveam in ce sa pun si simteam asa o mare parere de rau. Dar am primti dar! Doamna care tocmai punea ulei intr-o sticluta mica, se afla in fata mea. Zarind inca o sticluta mica, am rugat-o sa mi-o daruiasca si asa am avut ulei de la candela. Totul a decurs atat de linistit.
Inca o minune a facut Sfantul, pentru mine, cu certificatul de nastere al baietelului meu. Eu nefiind din Bucuresti , l-am nascut acolo, trebuie sa-I fac certificatul de nastere in sectorul care apartinea de maternitate. Nu aveam toate actele necesare asa cum ar fi trebuie ( originalul) dar am intalnit doua doamne care m-au ajutat foarte mult si asaoperala de doua zile, am ajuns si i-am facut actul copilului.

Dorea sa le multumesc tuturor celor care m-ai ajutat, oameni pe care Domnul i-am trimis in calea mea sa ma ajute si parintelui meu duhovnic cate m-a ingrijit si a fost alaturi de mine, mereu! Sa le dea bunul Dumnezeu sanatate