Andra: Va scriu din nou pentru a marturisi prezenta sfantului meu drag, Efrem cel Nou, in viata mea si a familiei mele.

Va scriu din nou pentru a marturisi prezenta sfantului meu drag, Efrem cel Nou, in viata mea si a familiei mele.

Anul acesta am reusit sa ajung la manastirea sfantului din Nea Makri Grecia, si de asemenea si la manastirea Sfantului Nectarie din insula Eghina, si sunt convinsa ca toate acestea au fost posibile numai cu voia Domnului si cu ajutorul nemijlocit al Sfantului Efrem, intrucat imi doream de mai multi ani sa ajung.

La intoarcerea spre tara, am vrut sa oprim si la Meteora, pentru a vizita si manastirile de acolo (mai mult pentru a putea vizita sotul pentru ca eu ma resemnasem, fiind greu accesibile si avand si frica de inaltime). Cat timp sotul s-a dus sa viziteze manastirile, citeam din cartea cu minuni a sfantului si ma gandeam ca mi-ar placea mult sa faca o minune sa pot vizita si eu macar o manastire si chiar asa s-a intamplat: era o manastire (din cate am identificat eu, doar una usor accesibila) care putea fi vizitata fara a urca trepte sau fara a fi la inaltime, insa chiar in acea zi manastirea nu ar fi trebuit sa aiba program cu publicul, ci sa fie inchisa, spre deosebire de celelalte manastiri care erau toate deschise, dar Sfantul a facut o minune si am gasit manastirea deschisa intrucat era zi de sarbatoare (Rusaliile) si facusera o exceptie. Astfel, am putut sa o vizitez si m-am bucurat pentru ca Sfantul Efrem a facut din nou o minune!

De asemenea, l-am rugat pe Sfant sa ajungem cu bine la destinatie si inapoi acasa in vacanta de vara, intrucat era un drum lung de multe ore si sotul era obosit, atat la dus, cat si la intors, si Sfantul Efrem ne-a auzit si de aceasta data si am ajuns cu bine acasa!

Multumesc din suflet Domnului, Fecioarei Maria, Sfantului Efrem cel Nou si tuturor sfintilor!