Anda: Fiind intr-o perioada grea din viata mea in care s-au intamplat mai multe evenimente nefericite..

Fiind intr-o perioada grea din viata mea in care s-au intamplat mai multe evenimente nefericite, culminand cu o depresie cumplita, am inceput sa ma rog Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu. Ganduri din cele mai negre, tristete, agitatie, atacuri de panica, viata fara sens si o frica inexplicabila de orice (si de umbra mea cum spune o vorba din popor) erau simptomele care ma macinau zilnic si ma impiedicau sa imi traiesc viata. Imi facusem déjà programare la medic, deoarece eram ferm convinsa ca numai un tratament pe viata ma mai poate ajuta. Intr-o noapte am visat foarte urat: se facea ca voiam cu disperare sa fug dintr-o altercatie in mijlocul careia ma aflam, insa nu eram in stare sa fac nici cel mai mic pas.
Din neant a aparut un om simplu, m-am uitat la el si i-am zis: ajuta-ma! Atunci, acel om m-a luat de mana si m-a tras dupa el, fara sa intrebe nimic. A doua zi, uitandu-ma pe facebook fara vreun scop anume, imi distrage atenitia un articol despre Sfantul Efrem cel Nou de care nu auzisem in viata mea pana atunci. Din curiozitate deschid articolul si citesc despre viata acestuia si despre minunile pe care le face. Mai mult, descopar ca Sfantul Efrem Cel Nou este si mare tamaduitor in depresie. Atunci am realizat ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu la care ma rugam de ceva vreme m-a calauzit scotandu-mi-l in cale pe Sfantul Efrem cel Nou si ca omul din visul de noaptea trecuta care m-a ajutat era chiar Sf Efrem. In acea zi, seara, am citit pentru prima data Acatistul Sfantului Efrem cel Nou dupa care m-am culcat. Am adormit si am visat ca era cutremur. Un cutremur ata de violent incat a bubuit pamantul sub mine. In acel moment am deschis ochii avand senzatia ca bubuiturile au fost reale, nu in vis si in secunda urmatoare spuneam in gandul meu cuiva problemele mele de sanatate. Am realizat ca ii spusesem necazul meu Sfantului Efrem cel Nou care venise cu atata graba la mine incat s-a cutremurat pamantul.
Am continuat sa citesc Acatistul Sfantului Efrem cel Nou in paralel cu Paraclisul Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu timp de 40 zile. Dupa cateva zile de cand am inceput sa le citesc, starea mea de sanatate a inceput sa se imbunatateasca treptat. Am ajuns la medic care a hotarat sa nu imi dea inca tratament avand in vedere ameliorarea simptomelor de care ii spusesem. Am stabilit de comun accord sa ne revedem dupa alte 2 saptamani. Pana la finalul celor 40 zile, simptomele urate ale depresiei au disparut. Mi-am anulat cea de a doua programare la medic pentru ca nu mai era nevoie. Acum mintea si sufletul meu sunt linistite si imi pot continua viata alaturi de familie, de prieteni si de toti cei din jurul meu. Slaviti sa fiti in veci de toti credinciosii Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Sfantului Efrem cel Nou alaturi de Sfanta Treime si de toti Sfintii! Doamne ajuta tuturor!