Anda: Anul acesta, cel mai frumos cadou de Craciun…

Anul acesta, cel mai frumos cadou de Craciun l-am primit chiar de la ocrotitorul meu drag Sfantul Efrem cel Nou. Pe 24 decembrie, dupa micul dejun servit la pensiunea la care eram cazati eu si sotul meu pentru a petrece Craciunul la munte alaturi de cativa prieteni, mi-am pus telefonul mobil in buzunarul din spate al blugilor si am urcat in camera sa ne echipam corespunzator pentru iesit afara sa ne bucuram de aer curat si zapada la -7 grade. Ma spal pe maini si initiez grabita dezbracarea blugilor inca din baie uitand de faptul ca imi pusesem telefonul in buzunarul din spate. Las pantalonii in jos si intr-o clipa, telefonul meu mobil cade din buzunar direct in apa din toaleta baia fiind destul de mica. Stiu, este de ras, dar atunci imi venea sa plang de necaz!!! Pana la recuperarea din toaleta, vedeam efectiv cum ecranul, aprins fiind, se umple de apa de jos in sus. L-am scos din apa cat de repede am putut. L-am pasat sotului meu care a inceput ‘resuscitarea’ acestuia asa cum s-a priceput si el: l-a scuturat, l-a sters, i-a scos cartela, a apasat pe butoane, a apasat in toate directiile pe touch-screen care lesne de inteles ca nu mai functiona. Apoi am lasat telefonul in camera si ne-am vazut de programul nostru. Spre seara, la reintoarcerea in camera, dupa o noua ‘resuscitare’ sotul meu a cautat pe net informatii despre astfel de situatii, daca se mai repara, ce e de facut etc. Descoperim astfel ca primul lucru pe care trebuia sa il facem dupa scoaterea din apa era oprirea acestuia pentru a preimtampina raspandirea apei in telefon si scurtcircuitarea sistemului. Mai mult, pentru ca noilor modele de mobile nu li se mai poate desface carcasa din spate, in aceste situatii este indicat ca dupa oprire sa fie cufundate in orez cateva zile pentru absorbtia totala a apei din telefon. Deja imi luasem gandul ca se mai poate face ceva cu telefonul meu dupa ce atatea ore fusese ‘resuscitat’ total gresit asa cum v-am povestit mai sus.
Inainte de culcare imi citesc rugaciunile de seara, inclusive acatistul Sf Efrem cel Nou si il rog sa ma ajute cu telefonul spunandu-i ca numai printr-o minune telefonul meu ar mai putea sa functioneze. Pana sa termin de citit acatistul, sotul meu, descumpanit si el de cele intamplate, tot incerca in disperare butoanele si touch-screenul. Aproape terminasem rugaciunea cand, deodata, sotul meu se intoarce spre mine cu o fata extrem de uimita si imi spune ca telefonul functioneaza. Am inceput sa plang de bucurie spunandu-i si sotului meu pentru ce ma rugasem, efectiv nu imi venea sa cred ca abia ce terminasem rugaciunea catre Sfantul meu drag si minunea se si infaptuise, ca dupa numai cateva ore de la scufundarea telefonului in apa acesta functiona acum din nou ca si cand nimic nu se intamplase. Si eu te iubesc, bunutule de Sfante Parinte Efrem!
Ajutorul si ocrotirea Sfantului Efrem cel Nou sunt absolut minunate si se revarsa asupra mea si a familiei mele atat de bogat. Nu voi putea fi niciodata suficient de recunoscatoare pentru tot ceea ce face pentru noi. Practic nu exista zi de la Bunul Dumnezeu in care sa nu primesc ajutor de la ocrotitorul meu drag grabnic ajutator in orice problema sau necaz.
Ma rog zilnic catre cei doi ocrotitori ai mei: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Sfantul Efrem cel Nou, sunt la a sasea marturisire si sper sa nu ma opresc niciodata din a impartasi cu toata lumea minunile, ajutorul primit si ocrotirea neincetata a Sfintilor dragi mie .
Slaviti sa fiti in veci de toti credinciosii, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si Sfinte Efrem cel Nou, alaturi de Sfanta Treime si de toti Sfintii!