Ancuta: Am citit acatistul Sfantul Efrem când s-a putut.

Doamne ajuta, tuturor! Încep prin a-mi cere iertare Sfantul Efrem pentru ca am întârziat foarte mult cu aceasta mărturisire. Deja mi-e rușine, am fost datoare mult timp. Este vorba de luna iulie 2022 când Sfântul m-a ajutat sa iau o nota neașteptat de mare la examenul de titularizare și m-a ajutat bunul Dumnezeu prin rugăciunile Sfantul Efrem sa ocup un post titularizabil. Erau doar 2 în județ, eu l-am ales pe cel care mi-era cel mai aproape de casa.
Menționez ca am 2 copii, unul de 3 ani și altul de 14 ani (varsta dificilă) și mi -a fost greu sa învăț, timpul era limitat asa ca invatam mai mult prin mașina după ce-l duceam pe cel mic la mama.
În timpul examenului m-am împotmolit la o problema, știam cum s-o rezolv dar nu reușeam sa identific o formula. M-am panicat și am apelat disperata în gând la Sfant sa ma lumineze și….. by magic… s-a descalcit mintea. În rest am dat tot ce-am avut eu mai bun. Nu ma așteptam sa iau peste 7 (am luat 7,20), eu vanam 5-ul pentru a putea obține continuitate la școala la care am predat în anul precedent.
Tot cu ajutorul Sfantul Efrem și al Sfantul Nectarie am întrat în învățământ în 2021, când am luat peste 5 la titularizare și am ocupat un post de prof. suplinitor.
În concluzie, m-au ajutat dragii de ei sa ma titularizez în al doilea an de învățământ, ceea ce n-am crezut veci ca e posibil pentru mine ticăloasa și mult pacatoasa și nevrednica. (Cei care sunt in sistem stiu cat e de anevoios acest lucru pentru ca: fie nu se ia o nota suficient de mare pentru a obtine un post, fie se ia si 10 si nu sunt posturi scoase la concurs. Astfel, desi poate sunt profesori bine pregătiți si merituoși, ei sunt nevoiți an de an sa sutina acest examen)
În perioada următoare am de susținut primul grad – definitivatul și luna aceasta voi avea inspecție. Iar sunt stresata și n-am idee cum și ce voi face, nu reușesc sa ma adun și sa fac niște proiecte de lecție. Dar îmi pun nădejdea tot în dragii mei(sfinții cărora m-am rugat de-a lungul vieții): Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem cel Nou, Sfantul Spiridon, Sfantul Parascheva, Sfantul Serafim de Sarov, Sfantul Luca al Crimeei, Sfântul Nicolae, Cuviosul Gherontie de la Tismana (aseara l-am descoperit) și în Măicuța Domnului. Va rog, ajutați-mă sa trec peste asta cum o vrea Dumnezeu!”Anca