Anca: Acum 7 ani, totul era diferit, sotul meu lucra de ani de zile in strainatate

Acum 7 ani, totul era diferit, sotul meu lucra de ani de zile in strainatate, familia era despartita, toti sufeream de dor. La sfatul prietenei mele bune si credincioase, fara sa stim ce avea sa se intample incepem sa citim pentru 40 de zile, cu binecuvantare, acatistul Sfantului Efrem pentru familia noastra.Dupa cateva zile, sosisem impreuna cu cei doi baietei in Germania, luam masa cu sotul, hotarati sa nu mai stam departe unul de celalalt.Insa, emotia bucuriei revederii si un anevrism nedepistat fac ca sotul sa faca accident vascular cu stop cardio-respirator, anevrismul se rupsese-hemoragie intercraniana. Urmeaza resuscitare, intubare si coma profunda cinci saptamani. Citeam cu disperare acatistul Sfantul, pe holurile terapiei intensive, inceput cu doar cateva zile in urma si de cate 4 ori pe zi sanse de supravietuire ca un om sanatos, 2% dupa 40 de zile, sotul se trezeste din coma, mi se parea nenatural sa nu mai citesc acatistul, Sfantul Efrem a fost atat de bun cu noi!

Tin sa mentionez ca in aceea cartica din care citeam, era si o rugaciune catre Sfantul Efrem pentru dobandire de prunci, pe care nu o saream, o citeam gandindu-ma la poporul ortodox roman care venea zilnic in spital la patul sotului si care de 12 ani nu putea avea copii. In anul urmator, in luna august se nasteau si al treilea baietel al nostru, botezat Efrem si fetita preotului, minuni.

Singurele lucruri la care sotul meu a reactionat in coma aceea profunda au fost Agheasma mare si Sfanta Impartasanie administrata de preot dupa multe rugaciuni.

Mai vreau sa precizez cum sfintii au fost si in cazul nostru impreuna lucratori. Sotul meu a intrat in coma in 24 iunie, de Nasterea Sfantul Ioan Botezatorul si s-a externat pe picioarele lui, dupa 4 interventii pe creier si 5 saptamana de coma, in 29 august la Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul.