Ana: Prima dată am auzit de Sfântul Efrem de la o colegă de serviciu..

Prima dată am auzit de Sfântul Efrem de la o colegă de serviciu, dumneaei mergând frecvent la biserica unde se afla papucelul Sfantului Efrem cel Nou. După o bună perioadă de timp am mers pentru prima dată cu câteva prietene la această biserică. Cel mai mult mi-a plăcut aceasta rugăciune, pe care o canta parintele împreună cu enoriașii: „Sfinte si Mare Mucenice Efrem, roaga-te pentru noi, pentru tămăduirea sufletelor și a trupurilor noastre!”

Dupa terminarea slujbei am mers acasă si am simtit ca trebuie să revin la acea biserică. De cate ori aveam posibilitate mergeam cu mare drag si ma simțeam linistită si împăcată. La biserica unde obisnuiam sa merg de cativa ani, parintele organiza un pelerinaj in Grecia si mi-am dorit foarte mult sa merg insa am avut o perioadă grea din punct de vedere financiar și eram foarte tristă ca nu pot merge.

Intr-o zi o altă colegă de serviciu s-a intors dintr-un mic pelerinaj și mi-a adus o iconita cu Icoana Maicii Domnului de la Bisericani. M-am bucurat foarte mult si am simțit că trebuie să iau o decizie pentru a ma inscrie in acel pelerinaj. In aceeasi zi am primit un bonus de la serviciu si in acel moment am zis ca este un semn ca trebuie să merg, voi vedea cum ma voi descurca cu restul banilor.

Duminica următoare am mers la părinte sa-i spun ca m-am decis sa merg in pelerinaj la Sfantului Efrem si i-am dat banutii primiți. Dar parintele mi-a spus senin: nu iti fa griji, vei merge in pelerinaj, păstrează banii, biletul tau e deja plătit!

Nu am reușit sa spun prea multe pentru ca incepuse deja slujba, i-am mulțumit si m-am asezat la locul meu, unde ma rugam si-i multumeam Maicii Domnului, Bunului Dumnezeu si Sfantului Efrem pentru minunea savarsita. Plangeam ca un copil de fericire si uimire in acelasi timp. Simțeam ca zbor, am plecat acasă fericită si asteptam cu nerăbdare ziua plecării. Acest pelerinaj, rugaciunile, oamenii care i-am cunoscut, manastirile in care ne-am închinat la Sintele Moaste, au fost pentru mine o binecuvantare divină. Dupa aproximativ două săptămâni de la întoarcere l-am cunoscut pe soțul meu, ne-am casatorit urmatorul an, la scurt timp am rămas însărcinată si am născut un băietel, al cărui nume este Efrem. Mulțumesc din suflet Bunului Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie, Sfantului Efrem cel Nou si tuturor Sfinților mijlocitori pentru ajutorul dăruit si minunile din viata noastră. Doamne ajută tuturor!