Alina: Sfantul nostru ocrotitor.

Sfantul nostru ocrotitor. Numele meu este Alina si locuiesc in Craiova. Au trecut 5 ani de cand am adus pe lume un baietel minutat cu o problema la ochisorul stang. Dupa multe operatii si ajutati de Maicuta Domnului, Sfantul Nectarie, Sfantul Ioan Rusul si Sfantul Serafim de Sarov a urmat ultima consultatie care ne-a adus vesti proaste, cum ca, ar trebui intervenit iarasi cu o alta operatie la ochisor.

In sufletul nostru s-a asternut tristetea la gandul prin ce va trebui sa treaca micutul nostru. Fiind in postul Pastelui ne-am pus nadejdea in Maicuta Domnului citind Paraclisul Maicutei timp de 40 de zile.

Inca din primele zile din care am citit Paraclisul, Maicuta Domnului ne-a trimis primul semn, trimitandu-ma spre biblioteca cautand o carte sa-mi afund durerea. Am descoperit o carte a Sfantului Efrem pe care o cumparasem de ceva vreme si uitasem sa o citesc. De Sfantul Efrem auzisem in urma cu 3 ani cand eram in spital cu cel mic si am primit Acatistul Sfantului, ajungand chiar la Manastire in Grecia la Nea Makri.

Din acea zi am citit cartea cu minunile si Paraclisul Sfantului Efrem cel Nou si m-am umplut de nadejde. Ceva in mine imi spunea ca totul va fi bine si Sfantul Eferm va veni cu noi in Turcia la control.

Asa a fost, in ziua programata pentru consultatie am intarziat din cauza traficului, traind cu teama ca nu ne vor mai primi in ziua aceea am inceput sa citesc Acatistul Sfantului si cerandu-i sa faca ceva sa nu intarziem. Nu au trecut 5 minute si am primit sms de la clinica, ca doamna Dr urma sa intre intr-o operatie si programarea noastra a fost amanta cu 2 ore. In acest timp am terminat de citit acatistul si l-am rugat staruitor pe Sfantul Eferm sa nu ne lase.
Am fost anuntati sa intram la consultatie, inima batea puternic si gura mea nu mai putea spune decat “ Sfantul Efrem cel Nou vino la copilul meu” promitandu-i ca voi citi 40 de zile acatistul si ca voi face cunoscuta minunea lui.

Consultatia a decurs rapid, spunandu-ne ca , copilul arata extraordinar de bine si nu este necesara nici o alta operatie sau tratament. Ochii nostri s-au umplut de lacrimi multumindui Maicutei Domnului si Sfantului Efrem cel Nou pentru grabnicul ajutor.

De la spital am plecat catre Biserica Maicii Domnului din Vlaherne Istanbul, acolo am mai avut parte de o minune. Dupa rugaciuni de multumire la Izvorul Tamaduirii, omul care ingrijeste de biserica mi-a dat cheia sa deschid eu biserica. Pentru mine a fost o binecuvantare si un dar minunat de la Maicuta Domnului.
Drumul catre Romania a fost scurt si lin, plin de fericire ca Sfantul Efrem nu ezita niciodata sa ne arate puterea minunilor si a dragostei sale fata de noi nevrednicii si sa aprinda in inimile noastre flacara credintei.

Bucurate, Mare Mucenice al lui Hristos, caci picaturile sangelui si ale ostenelior tale s-au facut dumnezeasca ploaie de daruri pentru noi, cei de la sfarsitul veacurilor! Amin.