Alina: Sfântul Efrem m-a ajutat enorm în diverse probleme.

Sfântul Efrem m-a ajutat enorm în diverse probleme. El a mijlocit pentru mine în faţa Domnului atunci când aveam nevoie. Sunt studentă, iar examenele din anul ce a trecut nu au fost deloc uşoare. Dar au trecut toate cu bine cu ajutorul Domnului şi prin mijlocirea Sfântului Efrem, a Maicii Domnului, a altor Sfinţi. Au fost perioade în care am deznădăjduit şi tot ce puteam face era să plâng, dar Domnul nu m-a lăsat în acea stare. Prima sesiune trecuse cu bine, dar moartea cuiva drag a umbrit acest succes. Rugăciunea, atât cea personală, cât şi cea făcută de preoţi la care am dat pomelnic, m-a ajutat să îmi revin. A doua sesiune a fost mult mai grea şi nu credeam atunci că o să treacă fără restanţe, deşi învăţasem mult mai mult decât în alte sesiuni. Am citit în prima săptămână (în pauzele de la învăţat) cartea ,,Sfantul Efrem cel NOU- minuni in Romania” şi asta mi-a dat curaj.

Atunci am început să citesc şi Acatistul Sfântului Efrem (mi-am propus să fac asta 40 de zile şi pentru prima data am reuşit să fac ceva o periodă stabilită de timp). Am simţit din plin ajutorul Sfântului pe perioada examenelor. La toate examenele l-am simţit acolo, lânga mine, în sala de examen. M-am bucurat enorm când am aflat că ,,papucul Sfântului Efrem” se află la Biserica Studenţilor de la noi (din Cluj).

Într-o zi tatăl meu a mers cu maşina la verificare. Nu ştiu exact cum se numeşte, dar ştiu că de această verificare depindea dacă putea să circule cu maşina sau nu. Dimineaţa nu a primit acordul, iar tatăl meu era foarte supărat. I-au zis să revină după masă când se putea urca maşina pe rampă. L-am rugat pe Sfântul Efrem să ne ajute. După masă când am vorbit cu tatăl meu a zis că totul a mers bine şi a primit actele necesare. Slăvit să Fie Domnul pentru modul în care ni Se Descoperă, prin Sfinţii Lui şi prin cei din jur.