Alexandra: Vreau sa marturisesc si eu grabnicul ajutor pe care l-am primit in ultimele luni din partea Sfantului meu drag Efrem cel Nou.

Doamne ajuta! Vreau sa marturisesc si eu grabnicul ajutor pe care l-am primit in ultimele luni din partea Sfantului meu drag Efrem cel Nou. Sfantul a intrat in viata mea in data de 5 mai anul acesta, cand ma aflam in perioada premergatoare ultimei sesiuni de examene, si cautam pe internet rugaciuni pentru luminarea mintii si spor la invatatura. Orice site accesam ma conducea la cate o minune savarsita in mod miraculos de Sfantul Efrem cel Nou, cel mai impresionata fiind de marturia unei foste colege, care relata cum in urma cu 2 ani absolvise aceeasi facultate doar datorita ajutorului primit din partea Sfantului. In acea zi mi-am sunat parintii (care „intamplator” se aflau in Grecia in pelerinaj, chiar cu ocazia hramului manastirii din Nea Makri) si le-am spus: ” cu ajutorul acestui sfant imi voi lua si eu toate examenele si licenta”.

In luna urmatoare am avut mai multe examene, ultimul dintre ele fiind cel mai solicitant, materia era extrem de tehnica si aveam impresia ca indiferent de cate ori o citeam nu reuseam sa o asimilez suficient de bine. Era foarte important sa obtin o nota de trecere pentru a putea intra in licenta. Nicio clipa nu m-am gandit ca Dumnezeu m-ar abandona la ultimul examen din facultate, si ma rugam zilnic sa ma ajute sa trec cu bine. Incepand cu data de 5 mai am citit zilnic acatistul Sfantului Efrem cel Nou, iar in ziua examenului am simtit pe pielea mea ce inseamna ajutorul divin. Am mers fara mari pretentii, nu imi doream mai mult decat un 5, dar cand am iesit din sala si am mers sa consult baremul, mi-am calculat nota 10. Am izbucnit in lacrimi instant si cautam un loc unde sa pot plange linistita. Sfantul m-a ajutat nespus.

De asemenea, licenta a fost un examen unde trebuia parcursa foarte multa materie, mii de pagini. Admiterea pe care doream sa o dau ulterior avea insa o programa total diferita fata de cea de la licenta, astfel ca mi-a fost tare greu sa invat in paralel. M-am rugat mult sfantului sa ma ajute sa obtin un rezultat mediu.

Cu ajutorul permanent al bunului Dumnezeu, avusesem pe parcursul facultatii note foarte bune, dar acum tot ce imi doream era sa fiu undeva pe linia de plutire, fiind constienta ca aveam colegi mult mai bine pregatiti si mai inteligenti decat mine. Chiar o rugasem pe mama anterior licentei sa nu fie tare dezamagita de mine fiindca nu reusisem nicicum sa ma pregatesc mai bine de atat. Dar Sfantul Efrem cel Nou a mai facut o minune si am reusit sa obtin a 3a medie pe facultate, din cateva sute de studenti. A fost pentru prima oara cand am vazut-o pe mama plangand de bucurie.

Nu am cuvinte sa ii multumesc Sfantului pentru tot ajutorul primit in aceste cateva luni de cand a intrat in viata mea. Il iubesc nespus si spun mereu ca e cel mai bun prieten al meu. Recent Sfantul m-a ajutat ca, in urma unui cumul de imprejurari ca pareau initial a se concretiza intr-un dezastru, sa ajung in Grecia si sa ma inchin la moastele sale! Am avut niste emotii de nedescris, nu am mai avut asemenea trairi nicicand, iar sfantul mi-a aratat ca este alaturi de mine si ma vegheaza.

Ii cer ajutorul permanent, si ma ajuta indiferent de solicitare sa trec peste durerile de cap, sa rezolv situatii aparent fara iesire, sa gasesc diverse obiecte pierdute. Nimic nu ii e cu neputinta. Nu stiu cum as putea sa ii multumesc indeajuns..dar vreau sa pe aceasta cale sa imi exprim imensa recunostinta pe care o am fata de el! Sper din suflet sa ma ierte ca nu am marturisit mai devreme sprijinul sau si sa fie in continuare alaturi de toti cei care ii solicita ajutorul! Doamne ajuta!