Alexandra: Slava Sfantului Efrem!

Vreau sa multumesc Marelui Dumnezeu, Maicii Domnului si Sfantului meu iubit Efrem, pentru minunile care le-au facut in viata mea. L-am cunoscut acum 6 ani cand o prietena mi-a dat carticica cu viata sfantului si acatistul. Prima minune a fost chiar atunci cand avusesem o mica cearta cu acea prietena, am gasit carticica Sfantului in biblioteca, m-am rugat lui si imediat ne-am impacat. Chiar am simtit de indata ca este grabnic ajutator. A doua minune a fost cand a trebuit sa ma mut in alt oras cu sotul meu si nu gaseam un loc de munca. S-a intamplat acum 3 ani de ziua Sfantului pe 5 mai. Desi cautam de doua luni, de ziua lui am fost la sfintele sale moaste de la manastirea Radu Voda din Bucuresti, iar a doua zi am primit telefon sa merg la un interviu important dupa care m-am si angajat. Am prins mare dragoste de el si desi ma gandeam ca este imposibil acest lucru m-am rugat Sfantului sa ajung si eu vreodata la manastirea lui din Nea Makri.

Impreuna cu Sfantul Nectarie, Sfantul Efrem a mijlocit acest lucru si in urmatorul an am ajuns la sfintele sale moaste din Grecia chiar de ziua Sfantului. Vai ce bucurie! Vai ce sfant bun si iubitor. M-am rugat atunci Sfantului sa mijloceasca in asa fel incat sotul meu sa-si doreasca si el sa faca pasul catre casatorie asa cum imi doream si eu. Eram impreuna de un an si putin. La doar o luna dupa pelerinaj sotul meu m-a cerut in casatorie.

Slava Sfantului Efrem! Multumesc Sfantului Nectarie, Maicii Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos! Anul urmator am ajuns la Nea Makri din nou sa dau multumire pentru acest ajutor. Nu mi-ar ajunge multe ore sa marturisesc minunile care le face cu mine zi de zi de cand il cunosc. Cea mai mare minune ramane insa de curand cand, sotul meu incerca de 2 ani si jumate sa se mute cu serviciul din nou in orasul de unde veneam. Din punct de vedere lumesc nu se putea, functia lui pe care o are in armata nu i-ar fi permis niciodata sa se mute. Dupa doi ani de incercari nereusite, in Postul Pastelui am citit 40 de zile paraclisul Sfantului Efrem pentru a-mi gasi eu un serviciu mai bun si sa ramanem in Bucuresti pentru totdeauna pentru ca ma resemnasem ca mutarea nu se va putea .

In a treia zi de Pasti sotul meu a primit un telefon ca a fost admis pentru un post in orasul nostru. O adevarata minune!! Ne rugam Bunului Dumnezeu sa asculte rugaciunile iubitilor nostri sfinti Sfantul Efrem, Sfantul Nectarie, iubitei noastre Maicii Domnului pentru multumire. Slava tie, sfant drag! Doamne ajuta!