Adrian: Ma uitam pe internet fără un scop anume și am văzut un articol Sfantul Efrem cel Nou grabnic ajutător.

Ma numesc Adrian și l-am cunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou pe internet în urma cu aproape un an. Ma uitam pe internet fără un scop anume și am văzut un articol Sfantul Efrem cel Nou grabnic ajutător. Am început sa citesc despre el și a fost întratit de captivant ca am început sa citesc tot ceea ce găseam despre el pe internet. Am cautat carti pdf pe internet, minuni mărturisite de diverse persoane citeam totul cu sufletul la gura. Eu fiind în străinătate și neavând de unde sa cumpăr carti despre el. Cand m-am dus în România am cumpărat carti despre el acatiste și am citit totul fără răsuflare. Țin sa spun ca este un sfint grabnic ajutător și de cite ori m-am rugat lui sau numai m-am gândit la el am și fost ajutat.
Am sa încerc sa enumăr citeva din ajutătorul și minunile Sfantul Efrem cel Nou, căci am promis ca i le voi face cunoscute. Eu lucrez pe șantier sunt dulgher. Într-o zi după ce am terminat pauza indreptinduma la lucru ma gândeam asa într-o doară ca și cind as fi vrut sa pun pe Sfantul Efrem cel Nou la încercare. Spun în gândul meu Sfantul Efrem cel Nou dacă vrei și se poate da-mi și mie un loc de munca mai bine plătit și sa muncesc si mai usor. Menționez ca lucrarea unde eram deabea era începută și ținea vreo doi ani. Tot atunci în acea zi mai spre seara cind aproape sa termin ziua de munca vine șeful la mine și îmi spune ca eu și cu alții 3 plecam mâine la altă lucrare la alt șantier . Nu mam gândit la nimic am zis asta e acolo era un fost șef deal meu si nea chemat la el . Mam dus la acel șantier am întrebat șeful dacă îmi mărește salariul și ajutorul lui sf. Mucenic Efrem cel nou a venit mi sa marit salariul și aveam și munca mult mai ușoară.
O alta mărturie trebuia sa fac un test covid. Caut pe internet găsesc o adresa ma duc acolo era o locație noua pentru mine mai multe clădiri dar nici un indicator cu locația unde se face testul covid . Atunci îmi aduc aminte de Sfantul Efrem cel Nou ca el nu te lasă la nevoie și te ajuta. Ma rog lui și spun Sfantul Efrem cel Nou ajuta-ma si pe mine sa găsesc locația. Atunci picioarele mele încep sa meargă ca conduse ghidate de cineva fără voia mea. Menționez ca aveam nevoie și de o toaleta. Intru într-o clădire merg pe niște holuri în drum dau de o toaleta ies pe hol iarăși și tot mergând ajung la capăt ies afara din clădire și în fata mea la vreo 20 m ce credeți ca vad ? La clădirea din fata erau mai multe uși iar la una din ele scria centru testare covid . Mare este ajutorul Sfantul Efrem cel Nou. Altădată mergeam cu autobuzul întorcându-ma de la cumpărături și aveam ceva sacoșe mai grele cu mine.
Mai aveam puțin sa cobor dar se stirnise o ploaie de nu știam ce voi face avind și bagaj cu mine. Atunci ma gândesc iarăși la Sfantul Efrem cel Nou și ma rog dacă poate sa oprească ploaia sa pot și eu cobori din autobuz și sa pot ajunge acasă fără sa ma ude. Mai era foarte puțin și trebuia sa ajungă autobuzul în stație. Se oprește la semafor și minune cat a stat la semafor autobuzul și pina sa ajungă în stație ploaia s-a oprit nemai curgând nici un strop. Din stație pina acasă fac vreo 10 minute. În acest timp nu a mai cazut nici un strop de ploaie. La vreo 2-3 minute după ce am întrat în casa a început din nou o ploaie zdravănă care a ținut foarte mult . Am mulțumit și atunci Sfantul Efrem cel Nou pentru ajutorul acordat .
Am avut dureri foarte mari de spate m-am rugat Sfantul Efrem cel Nou și ma ajutat mi-au trecut. De multe ori și la lucruri mărunte ma rog laSfantul Efrem cel Nou și nu întârzie cu ajutorul lui. Am fost ajutat tot timpul la tot ceea ce m-am rugat. Am promis ca voi face tot timpul cunoscute minunile lui și asa voi face. Ma bucur nespus de mult ca ma număr și eu printre cei care la cunoscut pe Sfantul Efrem cel Nou . Sfantul a întrat în sufletul meu și in viata mea ajutandu-ma tot timpul cind ma gândesc la el și îi cer ajutorul. Este un sfint Mare si grabnic ajutător al nevoilor noastre. Cel care se va ruga lui va vedea ca nu va rămâne neajutat . Pentru rugăciunile Sfantul Efrem cel Nou și ale tuturor Sfinților, Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu miluieste-ne pe no.