Adina: Aș vrea să relatez două întâmplări pe care eu le consider minuni ale Sfântului Efrem cel Nou.

Aș vrea să relatez două întâmplări pe care eu le consider minuni ale Sfântului Efrem cel Nou.
Subliniez faptul că Sfântul Efrem cel Nou m-a ajutat de nenumărate ori, de fiecare dată când L-am rugat, în probleme mărunte, dar și în momente extrem de grele pentru mine și familia mea.

O primă minune săvârșită de Sfântul Efrem cel Nou în viața mea a fost venirea pe lume a fiicei mele, Diana Efremia. O consider minune pentru că anterior pierdusem două sarcini, iar, in urma investigațiilor mi s-a descoperit o problema de coagulare a sângelui, pe scurt, trombofilie.

Cred că tot o minune a fost că am descoperit medici cu har, prin care Dumnezeu a lucrat, astfel încât am adus pe lume o fetiță sănătoasă. La fiecare ecograf, control de rutină efectuat în timpul sarcinii m-am rugat Sfântului Efrem cel Nou și Maicii Domnului să mă ajute, să nu primesc vești proaste. Medicul îmi spunea de fiecare dată că sângele circulă foarte bine, de parcă nu as avea nicio problema în acest sens, respectiv, trombofilie. Astfel, sarcina a decurs normal, fără complicații și așa a apărut în viața mea Diana Efremia.

Un alt moment greu a fost acela în care mama s-a confruntat cu o problemă de sănătate destul de gravă, existând riscul de a se recurge la o intervenție chirurgicală la nivelul creierului.
Ne-am rugat Sfântului Efrem cel Nou, iar concluzia medicului neurochirurg a fost că problema trebuie ținută sub observație, dar nu este atât de gravă (cum crezusem inițial) astfel încât să necesite operație, cel puțin deocamdată.

A fost o concluzie care ne-a încurajat și ne-a dat speranțe că va fi bine. Faptele în sine sunt minuni pentru cei care le trăiesc. Există riscul să-și piardă din strălucire și din emoție în momentul în care sunt relatate, dar cred cu tărie că trebuie relatate pentru a da speranță și curaj celorlalți, curajul de a crede că există minuni, că se întâmplă, că Sfântul Efrem cel Nou AJUTĂ dacă i se cere. Aș vrea să închei cu o frântură dintr-o rugăciune care se mulează perfect pe orice suferință, pe orice bucurie, pe orice suflet: ” Sfinte Efrem, învață-mă să mă rog, să nădăjduiesc, să cred, să iubesc, să rabd și să iert.”Îi mulțumesc Sfântului Efrem cel Nou că există în viața mea.