A.M. : Cu părere de rău pentru îndelungata întârziere îmi cer iertare Sfântului meu Efrem cel Nou și vin să dau mărturie de marele său ajutor.

Cu părere de rău pentru îndelungata întârziere îmi cer iertare Sfântului meu Efrem cel Nou și vin să dau mărturie de marele său ajutor.

În luna iunie am susținut concursul național de titularizare în învățământul preșcolar, unde, cu ajutorul Sfântului Efrem, în doar trei săptămâni am reușit să parcurg materia de examen. Aceasta a avut loc în data de 12 iulie, zi în care are loc cinstirea icoanei Maicii Domnului Prodromița. Printr-o conlucrare a lui Dumnezeu cu Sfântul Efrem și Maica Domnului, în sala în care am susținut examenul, era așezată, pe peretele din fața mea, o icoană mare a Maicii Domnului Prodromița. Am știut atunci că totul va fi bine. Și a fost. Pentru că am obținut nota 9,40 și am obținut post acolo unde mi-am dorit. Nu am reușit să mă titularizez, din cauza lipsei posturilor titularizabile, dar am încredere că la momentul potrivit se va întâmpla și asta.

În prima jumătate a lunii august am susținut și cele trei probe ale examenului de finalizare a studiilor postliceale sanitare, specializarea asistent medical generalist. Deși eram după o perioadă în care efectiv simțeam că organismul meu nu mai rezistă și mintea mea nu mai poate retine nimic, am încercat să citesc cât mai multe informații din materia de examen, să fac subiecte de examen și grile, astfel că la examenul scris, spre surprinderea mea și a celor din jur, am obținut, tot cu ajutorul și din mila lui Dumnezeu, nota 9,20. Și notele celorlalte două probe au fost, de asemenea, mari. Sfântul Efrem a fost cu mine prin toate.

Am parcurs și încă este o perioadă nefericită sufletului meu, trecând prin despărțirea de cel care credeam că îmi e trimis de același Sfânt al meu drag ca să îmi bucure viața și, recunosc, nu am reușit să mă mai rog nici măcar la fel ca înainte.

Însă Sfântul Efrem nu m-a lăsat. În 5 decembrie, am susținut prima inspecție specială pentru obținerea definitivatului în învățământ, unde, de asemenea, ajutorul nu a întârziat să apară. Totul a fost bine și de data aceasta!

Nu am cuvinte suficiente să mulțumesc pentru tot ajutorul pe care îl primesc neîncetat, însă pot să dau mărturie despre aceasta și să îi indemn și pe alții să nu se oprească în a cere ajutorul, la nevoie, Sfinților, lui Dumnezeu și Maicii Sale.

Întotdeauna ajutorul vine, sub o formă sau alta, așa cum ne imaginăm noi sau așa cum ne este mai de folos!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *